Verkeersmaatregelen tijdens Avondwandel4daagse Zwolle

Verkeersmaatregelen tijdens Avondwandel4daagse Zwolle

Zwolle – In de week van 20 tot en met 24 mei 2019 wordt de Avondwandelvierdaagse in Zwolle gehouden. Er lopen weer veel deelnemers mee. Om iedereen een veilige en mooie wandeling te bezorgen worden de nodige verkeersmaatregelen getroffen bij de startlocaties.

Van maandag tot en met donderdag zijn er twee startlocaties waarvandaan om 18.00 uur gestart wordt.
Op maandag 20 mei en dinsdag 21 mei wordt gestart bij Be Quick “28 (sportpark Ceintuurbaan), Stadionplein 25 en CSV’28 (sportpark De Verbinding), Sportlaan 4.

Op woensdag 22 mei en donderdag 23 mei vanaf HFC Storica (sportpark Het Hoge Laar), Luttekeweg 6 en Voetbalvereniging ZAC (sportpark Jo van Marle), Landsheerlaan.
Op Vrijdag 24 mei komen alle deelnemers bijeen in Park De Wezenlanden, Luttenbergstraat om vandaaruit te starten richting binnenstad.
Zie ook https://zwolle-avondvierdaagse.nl/

Verkeersmaatregelen
Vanaf 17.00 uur is het in de omgeving van de startlocaties drukker dan gebruikelijk.
De deelnemers worden opgeroepen om met de fiets te komen. Hiervoor worden fietsenstallingslocaties ingericht. Van de deelnemers die met de auto komen, wordt verwacht dat ze gebruik maken van de aanwezige beschikbare parkeerplaatsen.
Verkeersregelaars zijn aanwezig om hierop toe te zien en een veilige uit-/instap te bieden. Voor startlocatie Het Hoge Laar is er bewegwijzering naar beschikbare parkeerlocaties.

Doorgaand verkeer wordt verzocht rekening te houden met extra verkeersdrukte ter hoogte van de startlocaties, waarbij extra reistijd tot de mogelijkheden behoort.
Op de looproutes kunnen er momenten van kort oponthoud zijn, met name daar waar de deelnemers oversteken.

Vrijdag 24 mei Defile met wegafsluitingen
Op vrijdagavond, de laatste avond, starten alle deelnemers vanuit Park De Wezenlanden. Voorafgaande aan het defilé is er nog een loopparcours voor de 15km-deelnemers. Om een veilige looproute te hebben tussen Park de Wezenlanden en de binnenstad worden de Luttenbergstraat en Schuurmanstraat tussen 18.00 en 22.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Vanaf 19.30 uur begeven de deelnemers zich naar de binnenstad via de looproute Bagijnesingel – Diezerkade – Diezerpoortenplas – Thorbeckegracht – Vispoortenbrug- Buitenkant – Melkmarkt – Luttekestraat – Blijmarkt – Praubstraat – Grote Kerkplein.

Op het Grote Kerkplein ter hoogte van het Stadhuis vindt het deflile plaats. Daar worden de lopers begroet door de burgemeester. Na het defilé-moment gaan de lopers verder via Oude Vismarkt – Gasthuisplein – Wilhelminasingel – Kerkbrugje – terug naar het Park.

Op de looproute in de binnenstad bevinden zich vele mensen die de lopers begroeten en aanmoedigen. Verkeer met bestemming binnenstad wordt geadviseerd een andere route te nemen. Deze looproute door de binnenstad is namelijk afgesloten.

De volgende buslijnen rijden een aangepaste route: de stads-en streek lijnen die normaal via Luttenbergstraat – Wipstrikkerallee rijden, stadslijn 4 Wilhelminasingel-Kerkstraat en de stadslijnen 2 en 3 Jufferenwal – Rodetorenplein – Buitenkant.
Zie voor meer informatie www.syntusoverijssel.nl

Artikel delen: