‘Artiesten’ van Deltion geven workshops

Dans, drama, theatersport en muziek. Eerstejaarsstudenten van de opleiding Artiest van het Deltion College geven deze workshops op 27 en 28 maart. Zij ontvangen circa 100 leerlingen van de Van der Capellen SG in de praktijklokalen aan de Willaertstraat.

“Het oefenen in het geven van workshops is voor ons een belangrijk onderdeel van de opleiding. Binnen het beroepenveld van Kunst & Cultuur zie je op dit moment goede mogelijkheden voor het geven van cursussen en workshops. Daarom leiden wij onze studenten hierin zo goed mogelijk op. Deze activiteit is daarin een eerste aanzet om uiteindelijk in het laatste jaar zelfstandig een workshop te kunnen uitvoeren en organiseren,” zegt Karin Staal, teamleider Kunst & Cultuur van het Deltion College.

De Van der Capellen SG biedt jonge mensen met aanleg en interesse voor podiumkunsten een opleiding, waarin zij zich in een veilige omgeving in dit vakgebeid kunnen ontwikkelen. Deze leerlingen willen graag doorstromen naar de Kunst & Cultuur opleidingen van het Deltion College. Zij krijgen door deze workshops een goed beeld van de inhoud van de opleiding op het MBO.

Deltion en Van der Capellen SG gaan steeds meer samenwerken in het realiseren van een goede doorstoom van VMBO naar het MBO in de artistieke leerwegen.

Artikel delen:

Reageer