De CityLeague: Een ultimate frisbee toernooi voor de echte beginner - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

De CityLeague: Een ultimate frisbee toernooi voor de echte beginner

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de ultimate frisbee vereniging uit Zwolle, de Bluefingers, het CityLeaguetoernooi. Op 3 dinsdagen in mei en juni kan er door iedereen worden meegedaan aan dit
toernooi.

De CityLeague laat je kennis maken met de frisbee sport, de sfeer en de Spirit of the Game. Ultimate frisbee is meer dan alleen een plastic schijf overgooien. Het is namelijk een teamsport, waarbij samenwerken, snelheid, kracht, behendigheid samenkomen tot een fantastische sport. Tijdens de CityLeague wordt er 5 tegen 5 gespeeld. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren.

Dit doe je door goed samen te spelen en de frisbee over te gooien. Hierbij mag de frisbee niet door de tegenpartij worden onderschept of op de grond terecht komen. Je scoort een punt door in het eindvak, de endzone, de frisbee te vangen. De tegenpartij probeert de frisbee te  onderscheppen en te scoren in hun eindvak. Ultimate Frisbee is daarnaast het ultieme voorbeeld van fairplay, er is namelijk geen scheidsrechter en de spelers zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Dit maakt dat Ultimate Frisbee wedstrijden zich kenmerken door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Tijdens de CityLeague wordt er op de eerste dinsdag aandacht gegeven aan het kennismaken met de frisbee zelf en het gooien van de frisbee. Een frisbee kan namelijk op verschillende manieren worden gegooid. Daarbij wordt er ook stilgestaan bij het spelverloop. Als het ware is dit een voorbereiding voor de 2 volgende dinsdagen. Tijdens deze 2 dagen wordt er een toernooi gespeeld tussen de ingeschreven teams.
Inschrijven voor de CityLeague kan tot dinsdag 21 mei via www.cityleague.nl. Voor alle vragen mag je een bericht sturen naar 06-50888963.
Wanneer: Dinsdag 21 mei, 28 mei & 4 juni
Waar: Sportpark de Marslanden, Hyacinthstraat 66, 8013 XZ Zwolle
Er wordt gespeeld op het veld naast het rugbyveld van Rugby Club Zwolle
Hoe laat: Aanvang 19.15 uur. Om 19.30 uur wordt gestart met het toernooi.

Artikel delen: