Informatiebijeenkomsten en enquête over duurzame warmte-oplossingen in de stad

Informatiebijeenkomsten en enquête over duurzame warmte-oplossingen in de stad

Zwolle – Zwolle gaat op termijn van het aardgas af. Net als de rest van Nederland. Bijna alle woningen en bedrijven in Zwolle worden nu nog verwarmd met aardgas. De komende 30 jaar schakelen we allemaal over op schone warmtebronnen. De gemeente wil inwoners van begin af aan betrekken bij deze overgang. En hun mogelijkheden en wensen hierin meenemen. 

Meepraten over alternatieve warmte-oplossingen om uw huis/bedrijf te verwarmen? En wilt u weten wat u nu al kunt doen? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten en/of doe mee aan de stadsbrede enquête.

In 2050 wil Zwolle energieneutraal zijn. Dat houdt in dat we evenveel energie zelf opwekken als dat we verbruiken. En we willen op termijn van het aardgas af.

Wethouder Energietransitie Monique Schuttenbeld: “Veel mensen zijn al aan de slag, maar ook velen weten niet waar te beginnen. En ik snap dat ze door de bomen het bos niet zien. Daarom willen we als gemeente duidelijkheid scheppen en perspectief bieden. Dat we met elkaar in vertrouwen, stap voor stap, die overgang kunnen gaan maken. Op een manier die voor iedereen haalbaar en betaalbaar is. Dat kan als we het met elkaar slim gaan organiseren. Zodat we er letterlijk en figuurlijk warm bij blijven zitten.”   

Warmtegids
De gemeente overlegt met onder meer woningcorporaties en energiebedrijven om een warmtegids te maken. Het beschrijft hoe en wanneer de wijken van Zwolle van het aardgas af gaan en welke alternatieve warmte-oplossing de voorkeur heeft. Dat kan bijvoorbeeld zijn via een warmtenet, met biogas of met een warmtepomp (all-electric). De eerste ideeën voor alternatieve warmtebronnen zijn er. De mogelijkheden verschillen per wijk of stadsdeel.

Informatiebijeenkomsten ‘Zwolle zonder aardgas’
De gemeente wil deze eerste eerste ideeën graag aan u voorleggen en is benieuwd naar uw reactie. Daarvoor organiseert de gemeente Zwolle informatiebijeenkomsten voor de verschillende stadsdelen.  U kunt zich aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten via www.zwolle.nl/aardgasvrij

21 mei  – Stadsdeel Centrum (Binnenstad, Veerallee, Assendorp, Dieze en    Kamperpoort)

28 mei  – Stadsdelen Noord en West (Haerst-Tolhuislanden, Spoolde, Stadshagen en Westenholte)

29 mei  – Stadsdeel Zuid (Hanzeland, Wipstrik, Wijthmen en Windesheim) 

Enquête
Zwolle gaat op termijn van het aardgas af. Net als de rest van Nederland. Bijna alle woningen en bedrijven in Zwolle worden nu nog verwarmd met aardgas. De komende 30 jaar schakelen we allemaal over op schone warmtebronnen. De gemeente wil inwoners van begin af aan betrekken bij deze overgang. En hun mogelijkheden en wensen hierin meenemen. 

Meepraten over alternatieve warmte-oplossingen om uw huis/bedrijf te verwarmen? En wilt u weten wat u nu al kunt doen? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten en/of doe mee aan de stadsbrede enquête.

I

Artikel delen: