Komst Primary School in park Nooterhof

International School Eerde start in september 2008 de Eerde Primary School in Zwolle. Een oplossing voor ouders in de regio die internationaal gericht onderwijs voor hun jonge kinderen wensen, maar die de afstand naar het kasteel bij Ommen een bezwaar vinden.

De grote vraag naar een Primary School in Zwolle heeft International School Eerde en Landstede doen besluiten om een bijgebouw in de Nooterhof te openen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Er hebben zich al 15 kinderen aangemeld. Veel ouders kunnen zich vinden in het internationale onderwijs dat Eerde biedt. Eerde werkt met drie lijnen: de ‘gewone’ lijn met lessen van 8.30 tot 15.00 uur, een lijn voor kinderen met buitengewone gaven op het gebied van muziek of bijvoorbeeld sport en een lijn voor kinderen die extra aandacht nodig hebben (dyslexie, hoogbegaafdheid en dergelijke).

Een deel van het onderwijspakket is verplicht, het andere deel kan naar eigen behoefte en inzicht worden bepaald. Kernbegrippen van het totaalpakket dat Eerde biedt: kleine klassen van nog geen vijftien leerlingen, discipline, structuur, vijf dagen per week les, overal toezicht, veel sport en indien gewenst buitenschoolse opvang. Voor meer informatie:www.eerde.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Komst Primary School in park Nooterhof”

  1. Speciale aandacht/gaven
    Prima initiatief! Hier basisschool dus. Bij het Ommen-verhaal staat: VMBO, HAVO and VWO levels. In Zwolle alleen basisschool?

  2. Waarom is het een prima initatief? Mijn beide kinderen hebben eigenlijk zulk kleinschalig, uitdagend onderwijs nodig. Enthousiast over de verhalen in de media heb ik gekeken naar deze school en ook het Luzac-college. Maar de ruim 10.000 euro schoolgeld per jaar per school kan ik echt niet ophoesten.
    Ik had niet verwacht in dit land dat ik door geld mijn kinderen niet het onderwijs kan geven wat ze nodig hebben en wat ook nog zo dichtbij is… :'(

  3. Hoi Linda,
    Ik denk dat de school deels een luxepakket is. Daar is niets mis mee, alleen kan helaas niet iedereen daar gebruik van maken. Jammer inderdaad dat de toekomst van de kinderen dan deels afhankelijk is van het inkomen van de ouders, naar Amerikaans voorbeeld. Wel denk ik dat kinderen in klassen met dyslectie, hoogbegaafdheid, adhd en andere ‘aandoeningen’ voor bepaalde ‘potjes’ in aanmerkling kunnen komen. Dan gaat er vaak wel een stevige procedure van probleemvaststelling aan vooraf. Helaas lijken deze potjes zo nu en dan een beetje verstopt te liggen. Binnen de hulpverlening wordt stomweg niet altijd gemeld dat men ergens aanspraak op maakt, daarnaast zijn die speciale regelingen niet echt bekend bij de bevolking.
    Mochten uw kinderen om gegronde redenen in een ‘speciale-aandacht-klas’ beter uit de verf komen; ga op onderzoek uit, wellicht tref je het! Vergeet dan niet de speciale fondsen en stichtingen die hiervoor opgericht kunnen zijn. :)good luck

  4. Het geschikte labeltje is er, maar hoe vind ik die potjes?
    Is er iemand die dat weet?
    De jongste zit nu in cluster 4, kwetsbaar en dagelijks gepest. De oudste, hoog IQ, maar ook zeer kwetsbaar. Die verzuipt op de normale middelbare, de kleine klassen van een particuliere school zouden zijn redding zijn. Het Luzac zou ideaal voor hem zijn.

  5. De middelbare school waar je oudste op zit, weet in elk geval waar de potjes vandaan moeten komen en weten dus ook naar welke instanties de ouders moeten.
    Mochten zij je niet verder kunnen of willen helpen, dan weet bureau Jeugdzorg (Diezerpoort) wel waar de instanties zijn die je nodig hebt.
    Succes!

  6. Elitaire school?
    @ Linda: Dit lijkt, bij nader inzien, een elitaire school. Kon ik niet uit dat stuk lezen. Als je 10 mille per jaar moet betalen vind ik dat veel. Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het zou belachelijk zijn als je geen voor iedereen betaalbaar alternatief kon vinden. Nu ik er meer over lees trek ik de 1e opmerking natuurlijk terug

    dd 28 maart 2008 om 11:19: Prima initiatief!

    . Succes met het vinden van een voor iedereen toegankelijke school!

  7. @Linda

    Misschien kun je op de volgende website iets gewaar worden?
    http://www.mensa.nl/ [/url]

    Vanavond is er overigens een documentaire te zien op Canvas (België 2):

    Bollebozen
    (Child genius) 2-delige documentaire over hoogbegaafde kinderen. Afl.1. Mikail Ali is met zijn drie jaar het jongste lid van de internationale vereniging van hoogbegaafde mensen Mensa. Hij kan getallen met vijf cijfers vermenigvuldigen, terwijl leeftijdsgenoten amper tot tien kunnen tellen.

    23:05 – 23:40

    Succes! 😉

  8. Bedankt voor jullie tips! Ik ga ze allemaal nalopen en hopelijk gaan er wat deuren open voor mijn jongens.

    Groetjes van Linda

  9. @Linda

    Het volgende is niet helemaal vergelijkbaar, maar toch enigszins v.w.b. strijden voor andere onderwijsmogelijkheden:
    In de bijlage ‘Spectrum’ van de Stentor van afgelopen zaterdag staat trouwens een artikel over ouders van een kind met het syndroom van Down die jarenlang druk bezig zijn geweest om het juiste onderwijs voor hun kind te krijgen.
    Na eerst tegen allerlei bueaucratische en ambtelijke muren te zijn aangelopen, zijn er nu mede dankzij hen veel meer mogelijkheden.
    Misschien willen en kunnen zij je ook voort helpen, het lijkt mij dat zij bepaalde onderwijs-instanties intussen door en door kennen.

    Het gaat om Erik en Marian de Graaf uit Wanneperveen, en anders kun je via de Stentor hopelijk verder komen. 🙂

Reacties zijn gesloten.