DUO-DUO; Ammar Mulhem & Jawdat Shaabo. Traditioneel Turks-Syrische muziek krijgt hier vleugels

De jonge Udist Ammar Mulhem en Sazist Jawdat Shaabo spelen sinds begin 2018 samen in DUO-DUO klassieke Arabische- en Turkse muziek. Ze leren elkaar kennen in Zwolle nadat ze beiden voor de oorlog in Syrië gevlucht zijn. In Zwolle krijgen Jawdat en Ammar vleugels en stroomt de muziek uit hun vingers.

Ammar heeft in Syrië en Turkije al conservatorium gedaan en is Ud-docent. Jawdat is autodidact op de Saz. Hij werd door het Nederlands Blazers Ensemble gescout terwijl hij nog in een azc verbleef en volgt nu masterclasses in Rotterdam. Beiden raken in Nederland mede geïnspireerd door blues, jazz en pop. Ze spelen nu allerlei eigen stukken door Arabische en Turkse muziek eigentijds te bewerken.

Ze staan te popelen om avondvullende optredens te verzorgen. Ze zijn gretig en enthousiast. Hun eerste programma is een muzikale reis door de wereld. Van klassiek Arabisch tot modern westers en alles daartussen.

Wees 26 mei welkom in Park Eekhout; laat je tussen 15.00 en 17.00 uur verrassen door de muziek van DUO DUO en word verwend in de ontspannen setting van de Theeschenkerij, die open is van 14.00 tot 18.00 uur en warm, koud en veel lekkers ‘uit de buurt’ serveert.

Deze zomer nog 7 zondagen live muziek in Park Eekhout, variërend van folk, blues, country, kamermuziek, chansons tot pop en licht-klassiek; info op de site en facebook

Artikel delen: