Bibliobike: Gratis boeken lezen in een Zwols park - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bibliobike: Gratis boeken lezen in een Zwols park

Zwolle – Woensdag stond  de Bibliobike voor het eerst in het park aan de Potgietersingel. Bij de Bibliobike kan je voor een middagje gratis een boek of tijdschrift lenen. Je kunt er zelfs een kleedje lenen om lekker te kunnen lezen. De Bibliobike kun je elke week op een andere plek vinden.  Bijvoorbeeld in een park of op het stadsstrand of bij een kinderboerderij.

Teun Toornstra de initiatiefnemer van de Bibliobike. Volgens hem  komt het best vaak voor dat mensen niet goed kunnen lezen. Veel mensen zouden wel willen lezen, maar hebben geen geld voor een lidmaatschap van de bibliotheek. ‘ Lezen is zeer belangrijk al vanaf jonge leeftijd, je leert  je in te leven, doet nieuwe woordenschat op, je taalvaardigheid verbetert en het kan ook zeer ontspannend zijn! !  Dit is voor mij de drijfveer, inwoners van Zwolle (weer) aan het lezen te krijgen en ook nog eens meer kleur aan het straatbeeld van Zwolle te geven door middel van een Bibliobike! ‘aldus Teun.

Het assortiment van de Bibliobike bestaat uit verschillende boeken, dikke en dunne. Ook zitten er leuke magazines in de Bibliobike die je wel in een middag kunt uitlezen.Kinderboeken, boeken met korte verhalen, dunne boeken die snel uit gelezen zijn en boeken over de historie van Zwolle zitten in de Bibliobike. Deze zijn leuk voor toeristen die Zwolle bezoeken.

 Het uitlenen gaat op basis van vertrouwen. Als je een boek leuk vindt en het niet in een middag uit kan lezen dan mag je het boek mee naar huis nemen. Het is de bedoeling dat je het de volgende keer dan weer inlevert.

Voor de Bibliobike zijn dunne boekjes, boeken met korte verhalen, tijdschriften en kinderboeken welkom. Wanneer mensen  boeken of tijdschriften willen doneren kunnen ze dit melden op de Facebook pagina van Bibliobike Zwolle. Er wordt dan contact met je opgenomen. Op de Facebook pagina kun je ook lezen waar en wanneer je de Bibliobike kunt vinden.

Foto's 3
Bibliobike: Gratis boeken lezen in een Zwols park - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Bibliobike: Gratis boeken lezen in een Zwols park - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: