Verdachten moord op woonboot bekennen

De twee verdachten die deze week werden opgepakt in verband met de moord op Jan Popke Karsten op een woonboot in Zwolle hebben een bekentenis afgelegd. Het gaat om twee mannen van 30 en 39 jaar uit Vroomshoop. Wat zij precies hebben bekend brengt het Openbaar Ministerie nog niet naar buiten.

De mannen uit Vroomshoop komen uit de familiekring van het slachtoffer, meldt het OM vrijdag. Het motief voor de moord moet in de relationele sfeer worden gezocht. Wat precies de aanleiding is geweest moet nog blijken. Het DNA van de opgepakte mannen wordt vergeleken met sporen die op de woonboot van de vermoorde man zijn gevonden. De uitkomst hiervan bepaalt of nog een groter DNA-onderzoek volgt. De 53-jarige Zwollenaar werd in maart vorig jaar dood gevonden op zijn woonboot. Hij bleek doodgestoken. Eerder werden voor de moord een 19-jarige man uit Zwolle en een 20-jarige man uit Noord-Ierland aangehouden. Nadat hun DNA niet bleek overeen te komen met aangetroffen sporen op de boot werden zij vrijgelaten. Formeel worden zij nog altijd verdacht, laat een woordvoerder van het OM weten. ‘Maar het onderzoek richt zich nu bovenal op de mannen uit Vroomshoop.’

Artikel delen:
Reacties 2
  1. heel goed dat er meer duidelijkheid komt in deze treurige zaak..Zal voor de omwonenden ook wel een opluchting zijn dat het waarschijnlijk in relationele sfeer zit.


    Maak melding

Reageer