Ronald McDonald Huis Zwolle viert eerste lustrum

Op 4 april viert het Ronald McDonald Huis in Zwolle zijn eerste lustrum. In de afgelopen vijf jaren hebben meer dan 800 gezinnen dankbaar gebruik gemaakt van het Ronald McDonald Huis. Het Huis biedt een gastvrij verblijf aan ouders van te vroeg geboren of zieke kinderen die in het nabij gelegen ziekenhuis de Isala klinieken zijn opgenomen. Op deze manier kunnen ouders continu in de nabijheid van hun zieke kind zijn, vooral als ze niet in de buurt wonen. 

Het Ronald McDonald Huis is volledig zelfstandig en ontvangt geen subsidies. Het is voor zijn  bestaan geheel afhankelijk van donaties en giften. Daarnaast draait het Huis mede op een hecht team van 68 vrijwilligers. Zij staan 365 dagen per jaar, 7 dagen in de week klaar om de gasten te ontvangen, een luisterend oor te bieden en het huis op orde te houden.

In maart 2002 is vol enthousiasme begonnen met de bouw van het Zwolse Huis. In het voorjaar van 2003 was de feestelijke opening door oud-minister Els Borst en de heer Ed Nijpels, voorzitter Kinderfonds. Nu, vijf jaar later, heeft het bestaansrecht van het Ronald McDonald Huis zich meer dan eens bewezen. Het is een begrip geworden in Zwolle en omgeving. 

De bouw van het Ronald McDonald Huis is mogelijk gemaakt door vele sponsoren. Omdat het Huis volledig zelfstandig is en geen enkele subsidie ontvangt, is het voor zijn bestaan geheel afhankelijk van donaties en giften. ‘Echt geweldig, hoeveel bedrijven, stichtingen, verenigingen, scholen, service-clubs en particulieren zich inzetten voor ons Huis’, aldus Huismanager Lianne Booijink. ‘Alleen door deze betrokkenheid en vrienden van het Huis kunnen wij bestaan. Ik wil iedereen die ons de afgelopen jaren, op welke manier dan ook, heeft gesteund enorm bedanken.’

Artikel delen:

Reageer