Eindfeest GRASweek op Veronica discoboot

De algemene introductieweek voor Zwolse studenten, de GRASweek, geeft haar eindfeest dit jaar op discoboot de Norderney. Deze staat beter bekend als het voormalige schip van radio Veronica. Het aantal deelnemers aan de GRASweek stijgt zo hard dat een nieuwe locatie voor het eindfeest noodzakelijk is.

Het bepalen van een nieuwe locatie was een gemakkelijke keuze voor de GRASweek. Studenten gaven het afgelopen jaar vaak aan vooral behoefte te hebben aan een discotheek in de binnenstad. Nu deze discotheek er dan eindelijk komt, wil de GRASweek de nieuwe eerstejaarsstudenten er direct mee laten kennismaken. Vorig jaar deden er aan de GRASweek ruim vijfhonderd studenten mee. Dit jaar verwacht de organisatie door te groeien naar ruim zevenhonderd deelnemers. Voor de niet-studerende Zwollenaren zijn met name het jaarlijkse concert op het Grote Kerkplein en de openluchtfilm bekende activiteiten van de GRASweek.

De GRASweek is de algemene introductieweek van Zwolle, bedoeld voor alle aankomende eerstejaars studenten van het HBO en WO in Zwolle. GRAS staat voor ‘Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren’ en is een gezamenlijk initiatief van de Christelijke Hogeschool Windesheim, de Katholieke Pabo Zwolle, de Gereformeerde Hogeschool, ArtEZ, Vrije Universiteit Amsterdam en de gemeente Zwolle. Dit jaar is de vierde editie van de GRASweek van 19 tot en met 23 augustus. De organisatie wordt gedragen door meer dan 130 vrijwilligers.

GRASweek trad dit jaar toe tot LOCI, het Landelijk Overleg Centrale Introducties.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Gevarieerd Zwolle!
  Idd ghehe: Zwolle is groot genoeg voor meer discotheken. ZIek ook het suc6 van de feesten in De Proosdij (als Lipgloss en alweer een zusje). Wel superlullig dat dat pand aan de Blijmarkt al zo enorm lang leegstaat. Kraken? Of zit een groot deel van de Zwolse krakers vast wegens illigale wietplantage?

  Leuk initiatief trouwens: GRASweek op Veronica discoboot!
  Weinig gras aanboord lijkt me, toch:
  Ouwe Veronica-tijden herleven dan met sex, drugs en Rock & Roll?
  Mooi anders dan de heersende moraal, altijd goed 😉

  Veeeeeronicaaaaaaa Veeeeeeeeeronicaaaaaaaaa 8)


  Maak melding

 2. als het niet een popmuseum gaat worden in Scheveningen tenminste… die boot… Erik de Swart schijnt daar mee bezig te zijn.


  Maak melding

 3. Erik de Zwart was gister idd wel heel stellig in DWDD; De boot moet een popmuseum worden voor de kust van Scheveningen. 😮


  Maak melding

 4. Erik is vastvoornemens dat museum te starten en heeft een hele club achter zich. Maar ik dacht dat die sloep ook nog niet zo betrouwbaar was.


  Maak melding

Reageer