Eerste Europese stem vindt plaats Het Vliegende Paard Zwolle - Foto: Joost Jansen
Foto: Joost Jansen

Eerste Europese stem vindt plaats Het Vliegende Paard Zwolle

Zwolle – Donderdag 23 mei 2019 vinden de Europese verkiezingen plaats. Met als doel om meer jongeren naar de stembus te trekken slaan Buro Ruis, de gemeente Zwolle, het Windesheim Honours College, SOOZ en Het Vliegende Paard de handen ineen door een mobiel stembureau op te zetten in het Zwolse studentencafé. Hierdoor kunnen studenten klokslag 00:00 als eerste kiezer in Europa hun stem uitbrengen. Het is niet de eerste keer dat Het Vliegende Paard een primeur heeft. Vorig jaar maart werd de eerste stem voor de gemeenteraadsverkiezingen ook al uitgebracht in het studentencafé.

Voorafgaand aan het stemmen zullen er woensdagavond vanaf 22:00 diverse activiteiten plaatsvinden in Het Vliegende Paard in het kader van de Europese verkiezingen. Zo kan de zwevende kiezer een stemwijzer invullen, wordt er een verkiezingsfeest in de JOY georganiseerd en draait er een documentaire in het theatercafé over de Brexit .

Voor het stemmen is het belangrijk dat de stempas niet vergeten wordt. Bezoekers kunnen tot 01:30uur hun stem uitbrengen in Het Vliegende Paard. Voor het hele programma van de avond kan je terecht op www.buroruis.nl.

STEMBUREAU HET VLIEGENDE PAARD

Locatie : Het Vliegende Paard
Wanneer : Woensdag 20 maart
Open : 22:00
Stemmen : tussen 0:00 en 1:30
Eindtijd: 01:30
Entree : Gratis

Meer informatie met betrekking tot Stembureau Het Vliegende paard is te vinden via www.buroruis.nl

Artikel delen: