Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Zwolle – Gelegen in de wijk Breecamp in Stadshagen ligt buurttuin Hof van Breecamp. Een buurttuin volledige gerund door bewoners. Een nieuwe plek, nadat de oorspronkelijke plek ontruimd moest worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Als enig burgerinitiatief van Zwolle heeft Hof van Breecamp een nieuwe, permanente plek gekregen.

De nieuwe Hof van Breecamp staat in het teken van verbinding en ontmoeting. Een paar privé moestuintjes en de rest vol met fruitbomen en fruitstruiken.Ruimte voor workshops, proeverijen, kleine concerten en andere activiteiten. En uiteraard de jaarlijkse streekmarkt Breecamp Bruist. Er is een zwerfboekenkast geplaatst. Afgelopen jaar de buurttuin verkozen tot het beste vrijwilligersinitiatief van Zwolle!

In mei is daar de voedsel coöperatie bij gekomen. Met een groep mensen doet men boodschappen bij boeren en kleine ondernemers in onze omgeving. Lokaal, vers en een eerlijke prijs voor de boer en voor de klant. Voedsel coöperatie Hof van Breecamp is de eerste voedsel coöperatie in Zwolle.

Op vrijdag 7 juni vind de officiële opening plaats van buurttuin Hof van Breecamp. Van 19:00 tot 21:00 is er een spetterend feest. De band Om de Hoek komt spelen, er zijn hapjes en drankjes. Om 19:30 opent wethouder René de Heer onze buurttuin met een officiële handeling. Kinderboekenschrijfster Willeke Brouwer zal de zwerfboekenkast openen en vierening van de oprichting van de voedsel coöperatie.

Iedereen is van harte welkom om de nieuwe buurttuin te komen bewonderen.

Foto's 2
Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle
Artikel delen: