Korfballers Sparta Zwolle lopen door verlies schade op in de kampioensstrijd

Korfballers Sparta Zwolle lopen door verlies schade op in de kampioensstrijd

Zwolle – Sparta Zwolle lijkt in Dronten de kans om na het kampioenschap in de zaal ook op het veld te promoveren naar de hoofdklasse te hebben verspeeld. De ploeg verloor met 23 – 18 van subtopper ASVD. ASVD slaagde erin om de Spartaanse aanval tactisch te ontregelen. De Drontenaren sloegen daardoor al vroeg in de wedstrijd een gaatje van een enkele punten dat ze met geduldig spel de hele wedstrijd vast wisten te houden. Sparta stelde er weinig tegenover en heeft daardoor alleen nog in theorie kans op de titel.

De Zwollenaren staan na het verlies op een derde plek, twee punten achter koploper Wit-Blauw dat zaterdag als enige titelkandidaat geen misstap maakte. Op de tweede plek volgt kv Heerenveen dat een grote voorsprong met rust verspeelde en slordig gelijkspeelde tegen de hekkensluiter in de Overgangsklasse B.

Volgende week (25 mei) speelt Sparta thuis om 16:30 tegen De Hoeve die op de vierde plek staan, een punt achter op Sparta.


Doelpunten: Henri Kikkert (5), Jeroen Hukema (4), Pim Steenbergen (2), Rowie Soldaat (2), Lisa Kouwenberg (2), Jos Ketelaar (2), Jildau de Jong (1).

Artikel delen: