Gwen Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun

Gwen Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – De maand mei staat in het teken van de survivalrun. Elk weekend is er verspreid over het hele land een run te lopen. 5 mei in Steenbergen, vorige week in Havelte en vandaag stond het Open Nederlands Kampioenschap junioren op het programma in Dronten. De Dronterlandrun staat al jaren garant voor een spectaculair parcours door de polder. Veel water, bos en mooie hindernissen. De organisatie had dit jaar weer uitgepakt met een flink aantal nieuwe hindernissen.

Het was prachtig weer met een behoorlijk warme temperatuur. De warmte was voor een groot aantal deelnemers een extra hindernis. Bij de KSR (korte survivalrun 8 km) lieten een aantal Thorianen van zich spreken: Niels Wieringa bevestigde wederom zijn progressie van dit jaar om zich in de top van de competitie te mengen. Hij deed dit met een mooie 5e Plaats. Daarnaast stormde Berend Feldbrugge de top 10 binnen met een mooie 10e plek.
Maar de meest aansprekende prestatie van vandaag was het behalen van de titel Nederlands Kampioen door Gwen Kelderman.

Vanaf de start ging ze heel hard en bouwde ze een kleine voorsprong steeds verder uit. Achter haar waren drie meiden in een verhitte strijd verwikkeld. Vlak voor de grote brughindernis kreeg Gwen het erg zwaar en moest ze haar looptempo even iets laten zakken. Gelukkig kon ze tijdens het klimmen onder de brug door weer een beetje op adem komen, en daarna haar looptempo weer oppakken. Als voorlaatste hindernis moest ze nog een boomstammetje doorzagen en kwamen de anderen weer wat dichterbij. Gelukkig bleef ze rustig en behield ze haar voorsprong. Na het zagen sprintte ze de laatste paar honderd meter naar de eindhindernis. Daar vloog ze doorheen en wist als eerste meisje de bel te luiden. Uiteindelijk had ze een voorsprong van 2 minuten opgebouwd op de nummer 2: Bente van Binsbergen (Fit Zeist) en 3,5 minuut op Djuna Dokter (Hang On Doorn).

Na twee tweede plaatsen in Steenbergen en Havelte heeft ze vandaag laten zien dat ze kan doorbijten als het moet en rustig kan blijven als het erop aankomt. Met nog twee wedstrijden te gaan in de landelijke competitie is ook daar nog alles mogelijk en zit er ook daar een podiumplek in.

Artikel delen: