Open Dag scouting Indaba Zwolle Zuid

Zaterdagmiddag zette scoutinggroep Indaba aan de Thorbeckelaan uit Zwolle Zuid haar deuren open tijdens de Open Dag.

De groep had allerlei activiteiten bedacht zoals een broodje bakken boven vuur, schminken, een springkussen, pionieren en een spectaculaire kabelbaan vanaf een zelf gemaakte toren van 10 meter hoog. Voor de inwendige mens werd natuurlijk ook gezorgd. Mede door het goede weer was de dag een groot succes.

 

De activiteiten van scouting zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Voor de jongsten, 5-7 jaar, is het knutselen, spel en basisscoutingtechnieken als een vuurtje stoken, koken en broodje bakken. Er zijn ook speltakken (leeftijdsgroepen) voor 7- 11 jarigen en voor  11-16 jaar. De tieners, 16-18 jaar, organiseren voornamelijk zelf hun eigen activiteiten, zoals laser-gamen, een tocht uitzetten en lopen, met palen een object pionieren.

Voor alle leeftijdsgroepen is er deskundige leiding aanwezig tijdens de opkomsten. De kern van scouting is dat kinderen leren om samen dingen te doen, zelfstandigheid wordt bevorderd, het is goed voor de sociale communicatie, je leert er organiseren. Het is er altijd heel gezellig en plezierig. Er ontstaan vriendschappen voor het leven.

Eén ding moeten we wel vertellen, bij scouting doe je dingen, die je thuis niet mag. Zoals bijvoorbeeld vuurtje stoken, vies worden, stinken naar rook. Maar gelukkig zijn er wasmachines en douches.

De contributie bij de scoutinggroep Indaba is relatief niet duur, per maand gemiddeld 8 euro.

De leiding krijgt geen financiële vergoeding. Zij doen dit slechts omdat ze het leuk vinden om uw kind iets mee te geven voor de toekomst. De leid(st)ers steken dus vrijwillig ontzettend veel tijd in het scoutinggebeuren. Ook volgen zij trainingen van Scouting Nederland om deskundig met uw kind om te gaan. Voor hun inzet zijn we hen veel dank verschuldigd. De Indabagroep draait geheel op de inzet van vele vrijwilligers. Al deze mensen begrijpen dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

Zoals je ziet is er ook voor een ieder tussen de 18 en 81 jaar wel een taak/ activiteit, waarin hij of zij zich kan uitleven. Zoekt u iets? Wij zijn in ieder geval op zoek naar u. De kreet “vele handen maken licht werk” is vooral bij ons van toepassing.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Toren Bouwen voor de OpenDag
    Vrijdagavond,voorafgaande aan de opendag, hebben jongeren van Indaba gebouwd aan de toren. Zoals je weet regende het toen. In de stromende regen hebben ze de toren gebouwd, dit om de bezoekers op zaterdag een geweldig kabelbaan te kunnen bieden. Dat is prima gelukt. Alle hulde voor de jongeren die de toren hebben gebouwd.
    Tijdens de opendag was het schitterend weer, vandaag (zondag) regent het, net als vrijdag.


    Maak melding

Reageer