Fonds voor vernieuwing en innovatie voor Zwolse culturele ondernemers

Fonds voor vernieuwing en innovatie voor Zwolse culturele ondernemers

Zwolle – Een cultureel plan pitchen en dezelfde avond nog horen of je subsidie krijgt? Op donderdag 4 juli kan het tijdens ArtPitch038 in Stadkamer. ArtPitch038 is een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle.

De professionele kunstbeoefenaar wordt uitgenodigd om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren, creativiteit stimuleren of discussie oproepen. Er is in totaal 72.000 euro beschikbaar. De inschrijving loopt van 14 mei tot en met 3 juni en er is voor 20 initiatieven ruimte.

Tijdens de pitchavond op 4 juli krijgen Zwolse creatieve ondernemers de kans om hun plan te pitchen en subsidie te ontvangen. De plannen worden niet gepresenteerd aan een jury maar aan de medepitchers en zij adviseren over de te verstrekken bedragen. In totaal is er 72.000 euro beschikbaar en dit wordt verdeeld over maximaal 20 deelnemers. Elke deelnemer kan maximaal 8.000 euro ontvangen.

Maatwerk voor kunstenaars

De gemeente Zwolle wil alternatieve vormen van subsidie en financiering aanbieden aan een groep culturele ondernemers en kunstenaars, die nu vaak geen subsidie kunnen vinden die bij hen past. ArtPitch038 is een van die alternatieven.

Dus ben of ken jij een kunstenaar, muzikant, ontwerper, illustrator, performer, theatermaker of fotograaf met een tof plan? En wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan op stadkamer.nl/artpitch038

Artikel delen: