Zwolse derby CSV’28-HTC eindigt in 0-0

Waar zijn ze gebleven? De echte Zwolse derby’s, waar strijd werd geleverd van begin tot eind en waar het publiek met dichtgeknepen billen langs het veld stond. Het mocht niet zo zijn, het publiek was er niet en de spanning evenmin. In een niet bijster goede wedstrijd legde HTC nog de meeste strijdlust op de gladde kunstgrasmat van het winderige, maar prachtige sportcomplex De Verbinding in Stadshagen.

Nee, mooi voetbal hebben we niet gezien deze middag en de echte derby-strijd werd ook danig gemist. Nadat de eerste wedstrijd tussen de twee Zwolse ploegen uit de 3e klasse C, door HTC verdiend was gewonnen, leefden er toch wel revanchegevoelens bij de oranjehemden. Helaas was dat in het spel niet terug te zien. Zoals gezegd, de HTC-ers hadden de meeste strijdlust en wisten waar ze mee bezig waren, het niet in directe degradatieproblemen geraken. Het ene puntje was dan ook zeer welkom voor de “tuinders”.


HTC was dan ook nog het dichtst bij de overwinning, met een lobje in de eerste helft van Dunnink, die eindigde op de bovenzijde van het houtwerk. Kansen waren er aan beide zijden, maar de scherpte werd gemist.

CSV’28 bezet na deze wedstrijd de 3e plaats, met 30 punten en nog drie wedstrijden te gaan. Kampioen kan de ploeg van Bauke Pot niet meer worden, zij kunnen zich opmaken voor de nacompetitie, met eventuele promotie aan het eind. HTC daarentegen, heeft op dit moment 25 punten en voelt nog steeds de hete adem van het degradatiespook c.q. de deelname aan de nacompetitie voor klassebehoud. Dat is andere koek.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Derby
    Volgend jaar misschien. Een échte Zwolse derby, waar strijd wordt geleverd van begin tot eind en waar het publiek met dichtgeknepen billen langs het veld staat….Berkum-WVF???


    ⚠️ Meld

Reageer