Projectweek Thorbecke Scholengemeenschap

Projectweek Thorbecke Scholengemeenschap

Zwolle – Van maandag 27 tot woensdag 29 mei beleeft de Thorbecke afdeling praktijkonderwijs haar jaarlijkse projectweek. Leerlingen en buurtbewoners werken door middel van workshops toe naar een gezamenlijke circusvoorstelling op woensdag 29 mei om 15.30 (inloop vanaf 14.30). Toegang tot het circus is gratis! 

Gestimuleerd door het BuurtCultuurFonds zoekt de Thorbecke afdeling Praktijkonderwijs ieder jaar de samenwerking met de buurt én voor de buurt! Dit jaar is de school er met partners de Vogellanden en Travers Welzijn in geslaagd een circustent te regelen waarin buurtbewoners, revalidanten en leerlingen samen een voorstelling gaan verzorgen. In de dagen voorafgaand aan de voorstelling krijgen ze van JP de Kam workshops aangeboden om diverse circusacts zoals vuurspuwen, messenwerpen en freerunnen onder de knie te krijgen.

Met de circusvoorstelling als hoogtepunt viert de Thorbecke afdeling praktijkonderwijs de opening van Thorbecke in Bedrijf. Door bedrijven binnen de school, en de school binnen bedrijven te halen krijgen leerlingen de kans om binnen TIB in een echte situatie te leren.

Er is verder een kleine markt waar bezoekers wat kunnen eten, en er is een mogelijkheid om een kijkje in de school te nemen. Bezoekers hebben de mogelijkheid in het plantenasiel een nieuwe plant te adopteren (voor slechts 1 euro).

Artikel delen: