EDON dames kampioen vijfde klasse

EDON dames kampioen vijfde klasse

Zwolle – Het eerste elftal van voetbalvereniging EDON is kampioen. De dames van EDON pakken de titel in de vijfde klasse, nadat ze er vorig jaar al dichtbij waren. Afgelopen zaterdag 18 mei werd in Nieuwleusen met 5-0 gewonnen en was het pleit beslecht.

Trainer/coach Han Hakkenberg: “Dit is uniek, in de rijke historie van ruim tachtig jaar EDON is dit de eerste keer dat een damesteam kampioen is geworden. De race om het kampioenschap was lang spannend en ging tussen drie Zwolse ploegen: EDON, WVF en SVI. De trainingen op ons gezellige sportpark met het veld tussen de bomen werden goed bezocht. Het was een mooi jaar!”

Voor EDON is het kampioenschap van de dames een kers op de taart. Het gaat weer goed met EDON. De club leek het een paar jaar geleden moeilijk te krijgen. De club moest plotsklaps stoppen met een eerste elftal bij de mannen. Het werd financieel ook spannender voor de kleine club, toen Enexis aangaf dat de club toch maar eens moest gaan betalen voor water en stroom. Maar de club herpakte zich. Naast het tweede en derde mannenteam, startte in het seizoen 2017/2018 het damesteam. Het derde elftal maakt nog een bescheiden kans op de titel, maar dit is niet meer in eigen hand. In november van 2017 vierde de club haar tachtigjarig jubileum met een spetterend feest en onder andere een prachtige wedstrijd tegen oud PEC Zwolle.

Nadat de dames van EDON vorig seizoen nipt naast de titel grepen, wordt 25 mei om 14:30uur de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Nog eenmaal een wedstrijd om dit succesvolle seizoen af te sluiten, maar het kampioenschap kan hen niet meer afgepakt worden. Deze zal na de wedstrijd gevierd worden in het Hof van EDON. De koosnaam voor dit nostalgische sportpark met haar vierkante doelpalen. Geschiedenis is geschreven.

Artikel delen: