Korfballers Sparta Zwolle raken zicht op eerste plaats kwijt

Korfballers Sparta Zwolle raken zicht op eerste plaats kwijt

Zwolle – Door een 13-14 verlies tegen de Hoeve hebben de Zwolse korfballers hun laatste kans op het velldkampioenschap verspilt. In een matige wedstrijd slaagde Sparta er niet in om de punten in eigen huis te houden waardoor de titelaspiraties nu definitief de ijskast in kunnen.

Ondanks het langzame en statische spel leek er in de eerste helft nog weinig aan de hand voor de Zwolse formatie. Met rust stond er dan ook een 7-5 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft knokte de Hoeve zich echter terug in de wedstrijd en via 7-7 werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Het resulteerde uiteindelijk in een nipte overwinning voor de bezoekers die bij het eindsignaal met een 13-14 voorsprong aan de goede kant van de score stonden.

Op de ranglijst zakt Sparta daardoor af naar de vierde plek. Met nog twee wedstrijden te spelen staat er voor de Zwolse korfballers daarom niks meer op het spel. De tegenstanders in de komende weken kunnen daarentegen allebei nog degraderen. Sparta zal dus nog wel aan de bak moeten om de competitie toch nog op een positieve manier af te kunnen sluiten.

Volgende week (1 juni) staat de eerste van deze twee wedstrijden op het programma in Vriezenveen tegen Amicitia. De aanvangstijd is 15:30.

Doelpunten Sparta Zwolle: Henri Kikkert (4), Jeroen Hukema (3), Lisa Kouwenberg (2), Anique Steenbergen, Dion Westening, Rowie Soldaat, Pim Steenbergen.

Artikel delen: