WVF behoudt koppositie

In een wedstrijd met twee gezichten maakte WVF door een vijftal doelpunten het verschil met Vroomshoopse Boys. Na een moeizame eerste helft, met een feller Vroomshoop, stond WVF dankzij een schitterende treffer van Ard Slot met 1-0 voor.

De tweede helft kende een beter voetballend WVF. Doelpunten van Piet de Jong, opnieuw Ard Slot, Martijn Ruijsch en Timon Beimers zorgden voor de verdiende 5-0 zege. WVF blijft ranglijstaanvoerder in de 2e klasse H. Met een vlagerige wind en niet al te veel publiek langs de lijn, moest WVF het opnemen tegen “het altijd lastige” Vroomshoop. En lastig was het zeker. Nadat de goed leidende scheidsrechter Onstenk uit Wageningen voor het beginsignaal had gefloten, liet Vroomshoopse Boys zien de punten niet cadeau te willen doen. Vroomshoop nam het initiatief en was agressiever. Dat resulteerde als snel in een aantal doelrijpe kansen. Pas na 20 minuten stichtte WVF het eerste gevaar voor het Vroomshoopse doel.

Terwijl WVF na een te harde charge geel moest incasseren gebruikten  de Boys hun eerste wissel. Na precies een half uur kreeg Ard Slot uit een afgeslagen WVF aanval de bal voor z’n “rechter”. Hij bedacht zich niet, haalde de trekker over en liet een verwoestend schot richting kruising los. Het net bolde en de bevrijdende1-0 was een feit. De daaropvolgende aanval was het weer raak. Martijn Ruijsch trof doel. Dit keer gooide de grens onterecht vlaggend roet in het eten.

Na rust leek er een ander WVF binnen de lijnen te staan. Er werd beter en agressiever gespeeld. De Boys moesten regelmatig aan de noodrem trekken, met geel als gevolg. Een schitterende voorzet van Michel Klink werd even fraai door Piet de Jong, met een halve omhaal, achter de Vroomshoop goalie geschoten. (0-2) Vijf minuten later kopte Slot, op aangeven van Richard Bouwmeester, zijn tweede binnen.(0-3) Klink was ook aangever voor een treffer Ruijsch. Handig soleerde hij op de keeper af en scoorde beheerst.(4-0). Beide teams werden opnieuw op een gele prent getrakteerd. Trainer John Beijen zorgde voor fris bloed door Timon Beimers, Arjen Horst en Peter van der Streek te brengen voor respectievelijk de Jong, Brands en Bouwmeester. Invaller Van der Streek “vond” in de 80e minuut de nog frisse Beimers, die vakkundig de verdiende 5-0 eindstand liet aantekenen.

Ard Slot sprak over een zeer moeizaam begin. “Een heerlijke goal zorgde voor de bevrijding”, zei hij, nog nagenietend van zijn eigen afstandstreffer.

“Een nerveus begin”,verzuchtte een vermoeide Klink direct na afloop. “De tweede helft was veel beter”. “We zitten d’r aan te komen”, sloot hij met kleine glimlach af.

Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer