Rugby Club Zwolle wint ruim in Delfzijl

De tocht naar het hoge noorden had maar één doel: Winnen en maximaal 4 try’s drukken. Dit is gelukt. De uitslag werd 7 – 27. In Groningen pakte de directe concurrent, RC Groningen ook 5 punten waardoor Zwolle volgende week 6 april thuis tegen de nummer 2, Drachten minimaal 1 punt moet halen. Nacompetitie is nog steeds niet ontweken door de heren van coach Eddy Dekker.


Foto: Irina Koot

De tegenstand was groter dan voorspeld. In de eerste helft werd er maar 1 try gescoord door Jeroen van Dijk. Zwolle speelde al een half uur 10 meter voor de tryline maar kon de tereinovermacht niet verzilveren. De defensie van Phoenix was goed. Zwolle speelde rommelig. De fly-half van Zwolle kon toch een gaatje vinden en maakte de Zwolse punten van de eerste helft. 0 – 5 was de ruststand.

De noorderlingen waren gefrustreerd wat hun speltechniek zeker niet ten goede kwam. De frustratie leidde wel tot de openings-try van de tweede helft voor Delfzijl. Captain Arjan Scheve wist de rust terug te krijgen in het team. De spelhervattingen werden snel genomen. De bal werd regelmatig de breedte ingespeeld waar de snelle backs van blauw-wit de druk opvoerde. Jermaine Muller kon twee keer scoren.  De wedstrijd was nog zeker niet uitgespeeld. De aanvalsmachine van de blauwvingers kwam op dreef. In de tweede helft werd de winst zeker gesteld. De backs konden met meer flair gaan spelen. De voorwaartsen waren feller in de ruks. Full-back (laatste man) Robert Geerdink was de zekerheid achterin. De gekickte ballen ving hij feilloos en bracht hem terug naar de game-line. Het opbrengen van de bal ging zelf zo goed dat hij ook nog een try drukte.


Directe concurrent Groningen 2 heeft eenzelfde huzarenstukje geleverd als Rugby Club Zwolle aan het begin van het seizoen. Groningen 2 heeft met wat ‘geluk’ gewonnen van de nummer twee van de competitie Drachten. Hierdoor staat Groningen door doelsaldo op de veilige 5de plaats en Zwolle op de 6de plaats. Zwolle speelt volgende week 6 april op sportpark de Marslanden hun laatste competitiewedstrijd. De kick-off is om 14.00 en de tegenstander is Drachten. Als Rugby Club Zwolle wint of 4 try’s drukt kan Zwolle één puntje boven Groningen 2 komen en is het spannende seizoen goed afgelopen.

Artikel delen:

Reageer