Expo De Zwolse Lente met foto's van Dolf Henneke, maart-juni 2018 - Foto: Jan Amse
Expo De Zwolse Lente met foto's van Dolf Henneke, maart-juni 2018
Foto: Jan Amse

Dwalen door verhalen

Zwolle – Vorig jaar beklommen duizenden Zwollenaren de Peperbus, icoon van de stad. Wie nú de 75 meter hoge toren weet te bedwingen, wordt niet alleen beloond met het spectaculaire uitzicht maar ontdekt via een digitale presentatie op de eerste verdieping de stad door de jaren heen. En er is meer te doen, want in augustus bestaat de Willemsvaart 200 jaar. Reden voor een speciale expositie over de geschiedenis van deze destijd felbegeerde verbinding tussen Zwolle en de IJssel. 

Het zijn slechts twee voorbeelden van activiteiten die Stichting Allemaal Zwolle dit jaar in de stad organiseert en waarmee Zwollenaren hun geliefde stad nóg beter leren kennen. In 2019 staan daarvoor weer talrijke exposities, rondleidingen, verhalen en lezingen op het programma. De stichting organiseert deze niet alleen, maar samen met andere instellingen en organisaties. Maar natuurlijk wordt het pas echt een succes als iedereen meedoet, want samen zijn wij Allemaal Zwolle!

De stadsactiviteiten vertellen het verhaal van de stad in vroeger tijden. Daarmee geven zij betekenis aan het leven van nu en inspireren alvast voor morgen. Die activiteiten worden goed ontvangen, wat onder meer blijkt uit de bezoekersaantallen van vorig jaar: gezamenlijk meer dan 60.000! Zo trok de expositie ‘De Zwolse Lente’ ruim 30.000 bezoekers, die een heuse ‘trip down memory lane’ ondergingen met de stadsfoto’s van Dolf Henneke. Bijna 15.000 liefhebbers bezochten de expositie ‘Door het oog van Gerard ter Borch’ (met werken van de Zwolse ‘Rembrandt’) en ‘Uw bestelling heeft vertraging’, over de bestuurlijke vernieuwingsstrijd van de 18e eeuwse Zwolse patriot Joan Derk van der Capellen tot den Pol, werd door ruim 11.000 geïnteresseerden bezocht. Uit deze aantallen én de vele positieve reacties blijkt wel dat de Zwollenaren trots zijn op hun stad en zijn geschiedenis! 

Meer weten over Allemaal Zwolle? Kijk dan op www.allemaalzwolle.nl

Foto's 2
2 Expo Uw bestelling heeft vertraging, Joan Derk van der Capellen tot den Pol, december-januari 2018-19
2 Expo Uw bestelling heeft vertraging, Joan Derk van der Capellen tot den Pol, december-januari 2018-19
Artikel delen: