Bikestudio presteert goed in Holland MTB CUP 2008

Zondag 30 maart vond rond kasteel Rosendael (de bedriegertjes) in Rozendaal de 1e ‘Bergrace Off the Road’-wedstrijd plaats. Deze wedstrijd vormt samen met de wedstrijden in stadspark Klarenbeek (Arnhem) en Landgoed Mariëndaal (Oosterbeek) een aparte competitie om de Holland MTB CUP.

Een unieke locatie, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen, lastige klimmetjes, geen meter vlak en net als vorige weken weer veel nattigheid. Anders dan in andere wedstrijden starten fun, elite, amateurs en masters gelijktijdig. Deelnemers hebben hierbij de keuze uit een race over 75min, 105min of 150min.

Team bikestudio.nl moest het vandaag helaas stellen zonder Jos van Rein. Tijdens het geven van een clinic aan de Zwolse mountainbike-jeugd is hij aangevallen door een hond en zo verwond dat hij mogelijk een aantal wedstrijden zal moeten missen.

De anderen presteerden zonder uitzondering prima, met Franciska de Vries als absolute uitschieter: in het grote damesveld op de 75min. behaalde zij een goede 5e plaats, waarmee ze op het podium belandde. Ook Richard Zeldenthuis deed het op de 75min. goed, hij werd 39ste overall (van de ruim 200 starters) en 20ste in ‘zijn leeftijdscategorie.
Victor van Velzen werd 24ste van de 125 starters op de 105min.
Tjeerd Govaert en René de Jonge reden ter voorbereiding op de naderende marathons de wedstrijd over 150min. Tjeerd reed weer lekker voorin – we raken eraan gewend. Hij werd uiteindelijk 11de (4de in zijn leeftijdscategorie). René reed tussen de jonkies naar een verdienstelijke 39ste plek en werd daarmee 4e ‘oude man’.

Komende week gaan enkele teamleden de eerste wedstrijd om de Beneluxcup in het Belgische Bertix rijden, anderen gaan werken aan hun duurvermogen in het Teutoburgerwoud. Over 14 dagen start het complete team in Oldenzaal voor de 2de wedstrijd om de Beneluxcup.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Benny Brouwer team
  Leuk Dick! Binnenkort hebben we ook onze eigen teamsite (www.team-bikestudio.nl) waar veel meer info, foto’s en nieuwtjes op komen…

  Sportieve groet,

  Jos


  Maak melding

 2. Als jullie een keer in de buurt van of in Zwolle een wedstrijd hebben, is het misschien wel grappig eens te komen kijken. Mooie sport, veel mooier als op die fragile ultradunne bandjes. Zou eens met maten meegaan de Veluwe op maar het is er nog niet van gekomen. Succes met elkaar, kijk wel eens op jullie site!


  Maak melding

 3. Of het grappig is om te kijken weet ik niet dick,maar wel heel erg zwaar om te doen,of het nou met dikke of dunne bandjes is.En de Lemelerberg was altijd één van de mooiste wedstrijden van Nederland,maar naar mijn weten organiseren ze daar niks meer.Dan zou je moeten uitwijken naar Havelte of Apeldoorn en Klarenbeek in Arnhem is zeker de moeite waard,heel veel hoogte verschil die de renners moeten overbruggen.

  Jos sterkte met je blessure,en dat je maar gauw mag mee trappen met de jongens. 😉

  Een ex fanatic. 8)


  Maak melding

Reageer