Informatieavond pleegzorg Zwolle – Pleegouders blijven hard nodig

Informatieavond pleegzorg Zwolle – Pleegouders blijven hard nodig

Zwolle – Door uiteenlopende omstandigheden kunnen sommige kinderen (tijdelijk) niet opgroeien in hun eigen gezin. Daarom zoekt Trias pleeggezinnen die hen een fijne plek willen bieden.

Voor korte of langere tijd, voltijds of af en toe een weekend en in de vakantie. Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt, is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt. Daarom blijven ook in Zwolle pleegouders hard nodig.

Donderdag 6 juni is er een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg bij wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl.

Gewone mensen gezocht voor een bijzonder kind

Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Voor de (tijdelijke) opvang van kinderen zoeken we mensen die kinderen aandacht, stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en open staan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Ervaringen uit de praktijk

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het voorbereidingstraject en de ondersteuning en deskundigheidsbevordering die Trias pleegouders biedt. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Artikel delen: