Punterdiep opent speeltuin met eerste paal Buurtinitiatief

Punterdiep opent speeltuin met eerste paal Buurtinitiatief

Zwolle – De zandbak bij de speeltuin was meer een kattenbak dan een speelplek voor kinderen. Daar wilden de bewoners van Punterdiep in Aa-landen wat aan doen en besloten contact op te nemen met de wijkbeheerder Monique Wiegers van de gemeente Zwolle. Nu is de natuurspeeltuin feestelijk geopend door wethouder Michiel van Willigen. Dat deed hij met het plaatsen van de eerste paal Buurtinitiatief. 

Wijkbeheerder Monique Wiegers: ”Dit is een buurt met actieve en betrokken bewoners. De speeltuin is niet alleen ingericht naar de ideeën van de bewoners, maar zij hebben ook een groot deel van het werk zelf gedaan. En nu het klaar is, nemen zij ook het onderhoud van de speeltuin en het groen voor hun rekening.”

Duurzaam en klimaatbestendig
Met de bewoners is een plan gemaakt voor de inrichting van de speeltuin. Monique Wiegers: “We hebben niet alleen gekeken naar de inrichting, maar ook naar de materialen die we wilden gebruiken en de beplanting. We stimuleren zo veel mogelijk om te werken met natuurlijke en duurzame materialen. Deze speeltuin heeft een schommel en een duikelrek van hout, een hut van wilgentenen, en de glijbaan is op een zandheuvel aangebracht.”

Niet alleen de speeltuin is aangepakt, ook het openbare groen heeft een metamorfose ondergaan. Monique Wiegers: “We kennen de hevige regenbuien. Dan moet je zo min mogelijk tegels gebruiken. Naast dat een groene omgeving gezelliger oogt, kan regenwater sneller wegstromen in grond en gras. We hebben ook daarom een natuurlijk struinpad aangelegd en geen tegelpad.” 

Buurtinitiatief
Michiel van Willigen wethouder participatie heeft de speeltuin geopend met de plaatsing van de eerste paal Buurtinitiatief. Michiel van Willigen: “Veel bewoners zetten zich in voor hun wijk, buurt of straat. Dat weet en ziet niet iedereen en daarom geven we regelmatig publiciteit aan al die actieve bewoners. Nu gaan we dat ook doen met een bord op paal.”

Monique Wiegers: “De bewoners van de Punterdiep hebben niet alleen deze speeltuin opgeknapt, onlangs zijn zij samen met de gemeente en politie in actie gekomen tegen hardrijders in de straat, en is om alle bomen in de straat een minituintje aangelegd. Daarom hebben we deze buurt gekozen voor de uitreiking van de eerste paal Buurtinitiatief. “

Van Willigen: “Er  zijn heel veel inwoners die zich inzetten voor hun buurt. Ik hoop dat de hele stad straks vol hangt en staat met bordjes en paaltjes en dat dat andere bewoners inspireert om met hun ideeën voor een leuke, veilige, groene en duurzame buurt aan de slag te gaan.”

www.zwolle.nl/buurtinitiatief www.zwolle.nl/wijken 

Foto's 4
Punterdiep opent speeltuin met eerste paal Buurtinitiatief
Punterdiep opent speeltuin met eerste paal Buurtinitiatief
Punterdiep opent speeltuin met eerste paal Buurtinitiatief
Artikel delen: