Muzikale uitwisseling met concert in Westenholte

In het weekend van 12 en 13 april vindt een muzikale uitwisseling plaats tussen Muziekvereniging “Fanfare Velden” en Muziekvereniging “Excelsior” Westenholte. De muziekvereniging “Fanfare Velden”, opgericht in 1864 door een twintigtal Veldenaren en inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 100 leden, zal dit weekend in en rond Westenholte doorbrengen.

De drumband van “Fanfare Velden” bestaat uit ca. 30 leden en staat onder leiding van Mark Roosengarten. De Veldense drumband komt uit in de eredivisie binnen de amateurmuziek. Het allerhoogst haalbare, kortom topniveau! Samen met de drumband van “Excelsior” willen zij u op zaterdagmiddag 12 april van 16.00 uur tot 17.00 uur op het Petuniaplein verrassen met een slagwerkconcert. Door het meer gebruik maken van percussie-instrumenten kunnen ook drumbands een gevarieerder programma bieden. Zaterdagmiddag 12 april zal er dan ook topdrumbandmuziek te beluisteren zijn, waarbij er naast de individuele invulling van het programma door de beide drumbands ook een gezamenlijk optreden zal zijn.

’s Avonds vindt in Het Anker een Dubbelfanfareconcert plaats. Aan dit Dubbelfanfareconcert zullen het fanfareorkest van “Fanfare Velden”, olv. Theo Schreurs, en het fanfareorkest van “Excelsior Westenholte”, olv. Marten van der Wal, deelnemen. Zaterdagmiddag hebben beide fanfares met elkaar kennisgemaakt tijdens een gezamenlijke repetitie, waarin “When the rain is coming”en “Adventures of the Beaumé” ingestudeerd zullen worden. ’s Avonds zullen beide fanfares, naast de uitvoering van het eigen programma, u ook laten genieten van de inspanningen van de middag. Er zal dus één groot fanfareorkest van 100 personen worden gevormd, waarbij ook de drumband van Velden ingepast gaat worden.

Voor “Excelsior Westenholte” staat ter voorbereiding op het IJsselfestival – 7 juni a.s.in Het Anker in Westenholte – het muziekwerk “Egmont” van Bert Appermont op het programma.

Het Dubbelfanfareconcert van Muziekvereniging “Fanfare Velden” en Muziekvereniging “Excelsior” Westenholte begint om 20.00 uur in Het Anker in Westenholte. De toegang is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer