Ruim 8 ton schadevergoeding voor man uit Zwolle door letselschade expert

Zwolle – Een zelfstandig beroepschauffeur uit Zwolle krijgt binnenkort meer dan 800.000 euro op zijn bankrekening gestort, nadat hij beroepsongeschikt was geraakt. Het is het hoogste letselschadebedrag ooit uitgekeerd in Nederland volgens de letselschade expert Bektas Kiliç. Zo blijkt maar, een letselschade advocaat inschakelen loont. 

De Zwolse chauffeur is natuurlijk blij dat de verzekeraar zo gul is, maar toch vergoed het niet alles: “Ik geef dit geld meteen terug als ik daarmee mijn gezondheid terug zou kopen”, zo laat zijn juridische hulp weten namens de man. Het ongeluk waardoor de Zwollenaar het letselschadebedrag krijgt uitgekeerd gebeurde vier jaar geleden, waarna er jarenlang een slepende procedure heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk ging de verzekeraar toch overstag, zonder hulp van de rechter. Hierdoor krijgt het slachtoffer binnenkort 807.462 euro extra op de rekening, wat ook nog eens belastingvrij is. 

De chauffeur uit Zwolle raakte zwaargewond bij een verkeersongeluk, waardoor hij verscheidene operaties heeft moeten ondergaan. Toch wisten deze ingrepen niet alles te verhelpen, de inwoner van Overijssel heeft namelijk blijvend letsel aan zijn knie. Bovendien moet hij zijn gehele leven onder behandeling staan van een vaatchirurg. Officieel gezien is hij voor 50 procent arbeidsongeschikt verklaard, maar in werkelijkheid zal hij nooit meer zijn beroep kunnen uitvoeren. Daarnaast heeft het ongeluk voor psychische klachten gezorgd bij het slachtoffer. De man zou het liefst alles in Nederland achterlaten en op het vliegtuig stappen richting de Bahama’s.

Volgens de eerder genoemde letselschade expert Bektas Kiliç is de schadevergoeding van ruim 8 ton het hoogste bedrag ooit uitgekeerd in Nederland: “Tot nog toe was het grootste bedrag 6,5 ton.” Hierdoor is hij en zijn team natuurlijk uitermate tevreden met het resultaat, al helemaal omdat de rechter geen tussenkomst hoefde te doen. Als Kiliç nog wat meer onderzoek doet blijkt dat hij niet helemaal gelijk had. Er blijken wel zaken te zijn waar een hoger bedrag is uitgekeerd aan het slachtoffer, maar hierover is nooit wat naar buiten gekomen. Bij soortgelijke zaken als die van de Zwolse chauffeur waarover is gepubliceerd is de uitgekeerde 8 ton wel de grootste schadevergoeding ooit. Letselschade Groep Nederland, waar Bektas Kiliç deel van uit maakt, is dan ook wat meer trots op dit feit. Hun auto’s zullen beplakt worden met nieuwe stickers, waar de record-vergoeding duidelijk op te zien is. Dat het wellicht niet het hoogste letselschadebedrag uitgekeerd is maakt de advocaat niet uit: “Ik laat de stickers gewoon zitten.” 

Artikel delen: