Informatieavonden bouw IJsselbrug in Zwolle

In opdracht van ProRail start bouwcombinatie Welling/Züblin/Donges naar verwachting eind mei met de bouw van de nieuwe spoorbrug over de IJssel in het kader van het project Hanzelijn.

Om de inwoners van Zwolle en Hattem te informeren over alle bouwactiviteiten organiseert ProRail op woensdag 9 april van 19:00 tot 22:00 uur een informatieavond in het Ecodrome in Zwolle. Op woensdag 16 april vindt een soortgelijke bijeenkomst plaats in partycentrum ‘De Franse School’ in Hattem. Tijdens deze avonden vertellen medewerkers van ProRail, de bouwcombinatie en aannemer Dura Vermeer welke activiteiten zij het komende jaar zullen gaan uitvoeren. Voorafgaand en na afloop van de centrale presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Programma:

19.00 – 19.30 uur: ontvangst
19.30 – 20.30 uur: plenaire toelichting bouwwerkzaamheden
20.30 – 21.00 uur: plenaire vragenronde
21.00 – 22.00 uur: gelegenheid voor persoonlijke toelichting op vragen

Tijdens de informatieavond in Zwolle op 9 april zal specifieke aandacht worden besteed aan de bouwactiviteiten en de gevolgen voor de omgeving in de gemeente Zwolle. Tijdens de informatieavond in Hattem op 16 april zal specifiek aandacht worden besteed aan de situatie in de gemeente Hattem.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.


Artikel delen:

Reageer