Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle leveren al fietsend een hartverwarmende inspanning voor de Hartstichting. In juni beklimmen zij samen met docenten en begeleiders de Alpe d’Huez en brengen op die manier een sponsorbedrag bijeen. De leerlingen zijn al sinds april volop in training.

Het vertrek naar de Alpe d’Huez staat gepland op maandag 10 juni, de daadwerkelijke beklimming vindt op 13 juni plaats. Er doen 35 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. Er wordt hard getraind en daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag van € 8230,- euro op voor Kika.

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie geschreven en moeten zij hun inzet op de trainingen tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Docent Dimitri Thijssing: “Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken.”

Sponsors
Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, ABC keurmeester, Albert Heijn André Mulder, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering. 

Beklimming
Alpe d’Huez is een beroemde finishplaats in de Ronde van Frankrijk. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d’Oisans, is 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. De klim telt 21 haarspeldbochten.

Artikel delen: