“Kom je buiten spelen?”

“Kom je buiten spelen?”

Zwolle – Zo’n twintig jaar geleden was het heel normaal om dit te horen na een lange schooldag stilzitten. Nu is dit niet meer zo normaal. Met de komst van TV, PC en mobiele telefoon is het buiten spelen steeds minder populair.

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag, die dit jaar op 12 juni valt. Op deze dag kunnen kinderen opnieuw kennis maken met buiten spelen en ervaren hoe leuk het kan zijn. Veel kinderen geven aan dat ze zich na het buiten spelen veel vrolijker en blijer voelen.

Het is de bedoeling dat per buurt een activiteit georganiseerd wordt. De buurt bedenkt iets, voert het uit en roept de buurtkinderen op om te komen buiten spelen. Voor de uitvoering van de activiteit kan geld aangevraagd worden via Jantje Beton.

Ook in Zwolle worden activiteiten in het kader van de Buitenspeeldag georganiseerd. Inmiddels staan er op de website drie plekken in Zwolle waar activiteiten georganiseerd worden. In Stadshagen wordt het Level-Z jongerencentrum omgetoverd tot speelparadijs, terwijl er in Zwolle Zuid behoorlijk wat afgesprongen wordt op de springkussens en worden er oud-Hollandse spelletjes georganiseerd. Ook bij het wijkcentrum Bestevaer kun je spelletjes doen, springen op een springkussen, of je bij de schminktafel om te laten toveren in jouw favoriete dier.

Jantje Beton vindt dat er altijd nog meer activiteiten bij kunnen, en roept op om uw activiteit via de website van de Buitenspeeldag aan te melden. Zo kan elk kind op 12 juni lekker buiten spelen.

Artikel delen: