Wie wordt de nieuwe Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle?

Wie wordt de nieuwe Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle?

Zwolle – Het Smartlappenfestival 2019 is pas op 2 november 2019. Maar als je wilt winnen, moet je op tijd beginnen. Dus vandaar de oproep: Wie wil er mee doen en laat zich mogelijk kronen tot Smartlappenkoning- of koningin van 2019?

Deelnemen is eenvoudig. De tekst van de smartlap moet zelf geschreven zijn en er moet natuurlijk een lach en een traan in doorklinken. Het lied mag op een zelf gecomponeerde óf op een bestaande melodie gezongen worden. Alle deelnemers worden op 2 november begeleid door professionele muzikanten. De avond wordt gehouden in Odeon, de mooiste zaal van Zwolle. En het is steevast uitverkocht. Een mooier podium bestaat niet. Inmiddels hebben 7 groepen zich gemeld. Er is plek voor 11 groepen. Dus weer er snel bij.

Het festival is dit jaar op zaterdagavond 2 november en wordt weer (als vanouds) gehouden in schouwburg Odeon. Het Smartlappenfestival is elk jaar een lust voor het oog en soms een uitdaging voor het oor. De vraag is natuurlijk wie zich straks een jaar lang Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle mag noemen. Vorig jaar won Tante Elsie. Ze heeft al beloofd haar titel met hand en tand te verdedigen.

Artikel delen: