Lorena Wiebes favoriet in Zwolle - Foto: Sportfoto.nl
Foto: Sportfoto.nl

Lorena Wiebes favoriet in Zwolle

Zwolle – De Salverda Omloop van de IJsseldelta is zaterdag de slotwedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie voor vrouwen.

Lorena Wiebes start met rugnummer 1 en geldt zeker als favoriete voor de zege. Vraag is natuurlijk of de concurrentie van plan is met Wiebes naar de meet te rijden op de Ceintuurbaan in Zwolle. De concurrentie komt niet alleen van UCI-teams al Biehler Pro Cycling, Canyon-Sram (Alice Barnes), HealthMate, Hitec (Lucy Garner en Lonneke Uneken), maar ook van de nationale ploeg van Australië (Amy Cure, Annette Edmondson) en een Mixed Team van UCI-rensters met Evy Kuijpers, Anouska Koster, Danique Braam en Pernille Mathiesen. Ook de namen van Monique van de Ree en Eva Buurman prijken op de voorlopige startlijst.

Verder zijn natuurlijk de beste Nederlandse clubteams present met Team Drenthe, Jan van Arckel, De Kempen, Loving Potatoes-DJR, Mexx-Watersley, Merida-Adelaar, NWVG-Uplus, Team Noord-Holland, Restore, SwaboLadies en Westland Wil Vooruit. De ploegen van Rogelli-Gyproc-APB, Remax, Mike Greer Homes CT, en Mat Atom maken de deelnemerslijst compleet. De start is zaterdag om 12 uur voorzien op het Grote Kerkplein in Zwolle, de finish om 15.30 uur op de Ceintuurbaan (thv Isala Klinieken) in Zwolle.

Artikel delen: