Windesheim studenten exposeren in Osnabrück

Van 10 april t/m 30 mei 2008 exposeren (oud)-studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) van Windesheim in de galerie van de Universiteit in Osnabrück. Op de tentoonstelling Bildingen zijn interessante (twee- en driedimensionale) werken te zien van twintig jonge kunstenaars. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 18.00 uur.

In de galerie en de gangen van de universiteit exposeren de jonge kunstenaars werk uit hun laatste studiejaren van de opleiding DBKV. Verder is er in de universiteitsbibliotheek een expositie van dertig kunstwerken, die zijn ontstaan in het Euregio project Kunst-Naober-Shop. Deze reizende tentoonstelling trok vorig jaar door Nederland en Duitsland met als eindstation de universiteit van Osnabrück. De kunstopleidingen van Windesheim en de Universiteit van Osnabrück kennen elkaar van hun samenwerking in Kunst-Naober-Shop. Die samenwerking was zo’n succes dat beide kunstopleidingen nu vaker bij elkaar over de vloer komen om gezamenlijke projecten uit te voeren. De tentoonstelling Bildingen is hiervan het eerste resultaat.

Te koop

De kunstwerken uit de Kunst-Noaber-Shop-tentoonstelling zijn tot 30 april te koop. Meer informatie hierover is te vinden op: www.kunst-naober-shop.eu.

Artikel delen:

Reageer