Schoolkinderen nemen kijkje in de stal

Woensdagmorgen openden vier boerenbedrijven aan de Oude Wetering, net buiten de wijk Stadshagen, hun deuren voor schoolkinderen. Leerlingen van groep 1, 2 en 3 van basisschool de Vlieger konden die dag zien wat er allemaal gebeurt op de boerderij.

Geheel op eigen initiatief organiseerde stichting Polderbelangen de twee voorafgaande jaren ook al dergelijke dagen. Vanwege het grote succes is het aantal te bezoeken boerderijen dit jaar uitgebreid naar vier. Tijdens het bezoek kunnen de schoolkinderen de net geboren lammetjes aaien, konden ze verschillende soorten melk en kazen proeven en zien ze hoe een melkrobot de hele dag door de koeien melkt. Natuurlijk lieten de kinderen de kans niet liggen om de koeien eten te geven.

Dit initiatief maakt de ‘stadskinderen’ bewust van waar hun eten vandaan komt. Juist voor de kinderen die in Stadshagen wonen is dit interessant. Zij wonen immers direct aan het buitengebied. Het Nationaal Landschap IJsseldelta zorgt reeds door middel van de aanleg van stadsrandzones voor een goede overgang van stad naar platteland. Dit initiatief sluit daar goed op aan en ontvangt om deze reden ook subsidie om het bezoek te kunnen bekostigen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dit initiatief maakt de ‘stadskinderen’ bewust van waar hun eten vandaan komt. Juist voor de kinderen die in Stadshagen wonen is dit interessant.

    Tja, als de ouders van die kinderen er niet toe in staat zijn om hun kroost dat bij te brengen… 😛 ;D 😉


    ⚠️ Meld

Reageer