Spoor Centraal Station - Foto: Hans van Eijsden
Spoor Centraal Station
Foto: Hans van Eijsden

In de zomer zeventien dagen geen treinverkeer van en naar Station Zwolle

Zwolle – Ook komende zomer werkt ProRail aan de sporen in Zwolle. Vooral de westzijde richting Kampen, Amersfoort en Lelystad is nu grondig aan de beurt. Houd van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli rekening met aangepast treinverkeer.

Station Zwolle verbindt acht richtingen en vormt op het spoor de doorgang van de Randstad naar het noorden. ProRail verbetert dit knooppunt en werkt aan betere en meer verbindingen met treinen en bussen. Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli vernieuwen we het hele spoorsysteem aan de westzijde van station Zwolle. We verwijderen en herplaatsen wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind.

In deze zomerse weken verbetert en werkt ProRail aan de volgende punten: – Ze vernieuwen naast sporen ook de bovenleiding en kabels die de wissels aansturen. De wisselverwarming passen ze aan van gas naar elektrisch. Hierdoor zijn er minder storingen aan wissels als het vriest, maar ook is het duurzamer en toekomstbestendig.
– De houten dwarsliggers worden vervangen door betonnen, met een langere levensduur. Bovendien neemt spoorgeluid dankzij deze toepassing af.
– Ze leggen een extra spoor aan naar het opstelterrein voor treinen in de buurt van het station.
– Ze combineren het werk bij Zwolle met werk aan de oostzijde en bijvoorbeeld spoorvernieuwing richting Wijhe, groot onderhoud aan een spoorbrug en een voorziening in Dalfsen.

Deze werkzaamheden brengen hinder voor reizigers met zich mee. We proberen daarin reizigers zo goed mogelijk tegemoet te komen. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Bij ’t Harde is een extra perron gebouwd om reizigers makkelijk van trein naar bus te laten overstappen. Op station Meppel staat een extra loopbrug. Check voor je vertrek je reisplanner. Meer informatie over alle spoorverbeteringen bij Zwolle: www.prorail.nl/zwolle.

Artikel delen: