WRZV-Hallen - Foto: Hans van Eijsden
WRZV-Hallen
Foto: Hans van Eijsden

Verkoop WRZV-hallen aan Vrije Evangelisatie Zwolle

Zwolle – Gemeente Zwolle wil, als de nieuwe WRZV-hallen gereed zijn, de huidige hallen aan de Buitengasthuisstraat verkopen aan de stichting Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ).

Tegelijk met het besluit tot nieuwbouw dat in 2018 is genomen, is ook besloten de huidige hallen te verkopen. De VEZ maakt al sinds 1994 gebruik van het gebouw voor haar kerkdiensten en was geïnteresseerd om de hallen in eigendom te krijgen. De gesprekken over de verkoop/aankoop tussen gemeente en de VEZ zijn inmiddels afgerond.

Met de koop van de WRZV-hallen, gaat de VEZ ook de inmiddels vrijgekomen locatie nabij de Rieteweg 10 (het deel dat recentelijk gesloopt is) inrichten en gebruiken als parkeerplaats. Dit deel wordt door de gemeente tijdelijk in gebruik gegeven aan de VEZ. Een definitief plan voor deze locatie is afhankelijk van de toekomstige invulling van de huidige IJsselhallenlocatie.

“Als VEZ zijn wij heel blij met het in eigendom krijgen van de huidige WRZV-hallen. Want daardoor kunnen wij onze kerkdiensten in de toekomst blijven houden in deze sporthal, die we gaan verbouwen en inrichten als auditorium. Met dit auditorium en het naastgelegen VEZ Centrum aan de Rieteweg, dat wij in 2013 in eigendom verwierven en waarin o.a. ook de Gift City haar plek heeft gevonden, ontstaat een VEZ Campus. Deze campus willen we verder ontwikkelen tot een plek met meerwaarde voor Zwolle en regio” aldus Jaap van de Poll, pastor en programmamanager VEZ Campus.

Als alles volgens planning loopt, wordt er in de loop van dit jaar gestart met de bouw van de nieuwe WRZV-hallen en worden deze nieuwe hallen in 2021 in gebruik genomen. Vervolgens kan het eigendom van de WRZV-hallen aan de VEZ worden over gedaan.

Artikel delen: