GGD Regio IJssel-Vecht houdt speciale Reizigersdag

Gezond en veilig op reis. Als het aan de afdeling Travel Clinic Zwolle van de GGD Regio IJssel-Vecht ligt, is dat het allerbelangrijkste als het gaat om uw vakantie. Daarom wordt donderdag 10 april een speciale Reizigersdag gehouden voor mensen die binnenkort naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaan. Tussen 15.00 en 19.30 uur is iedereen van harte welkom.

Die middag en avond kan iedereen zonder afspraak bij de GGD Regio IJssel-Vecht aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle binnenlopen voor gezondheidsadvies en vaccinaties voor uw reis. Tijdens de Reizigersdag krijgt u korting op het consult en bovendien ontvangt u een leuk presentje. Meer dan de helft van de vakantiegangers naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaat onbeschermd op reis. Vaak is onbekendheid de reden om niet naar de GGD te gaan voor informatie, dan wel een vaccinatie. Vakantiegangers die op reis gaan naar deze landen lopen het risico om ziekten als Hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus of polio op te lopen. Deze ziekten zijn erg besmettelijk en hebben vervelende gevolgen die het vakantieplezier flink kunnen verpesten.

Bij all-inclusive vakanties hebben veel reizigers een veilig gevoel, maar om besmet te raken hoef je niet in primitieve omstandigheden te verkeren. Zo kan besmet (drink- en zwem)water en voedsel al voldoende zijn om ziek te worden, maar ook anderen kunnen ongemerkt hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld wanneer de kok zijn handen niet (goed) wast, ligt besmetting op de loer.

Eenvoudig

Wie zich laat informeren en vaccineren, kan zich heel eenvoudig tegen deze ziekten beschermen. Een gezond en veilig idee. De medewerkers van de Travel Clinic staan iedere bezoeker op donderdag 10 april, dan ook graag met raad en daad bij en zorgen ook dat u alvast in een zonnige vakantiesfeer komt. Er zullen hapjes en drankjes worden verzorgd, er zal toepasselijke muziek klinken en er zijn gratis parkeermogelijkheden voor de deur.

Artikel delen:

Reageer