Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun

Zwolle – Op zaterdag 8 juni zal Roparunteam Run2Day Zwolle voor de 4e keer aan de start staan van de Roparun. Na twee keer gestart te zijn vanuit Hamburg en vorig jaar vanuit Parijs zal het team met teamnummer 153, ditmaal vanuit weer vanuit Hamburg starten. De route van Hamburg naar Rotterdam bedraagt ruim 565 kilometer. Het Zwolse team start zaterdag 8 juni  in de vierde startgroep van 5 teams om 12.18 uur en verwacht maandag 10 juni rond 15.30 uur de finish in Rotterdam te bereiken.

De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, geheel belangeloos, een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor kankerpatiënten om hun leven draaglijker te maken. Ons credo “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen.

Zo heeft bijvoorbeeld het Hospice Zwolle in 2015 maar liefst € 200.000 ontvangen van de Stichting Roparun en in 2018 het Deventer Ziekenhuis een bedrag van € 32.000,00 om een Steunpunt in te Richten. Daarnaast zijn ook kleinere bedragen naar lokale doelen in de Regio gegaan. Onlangs heeft het team, namens St. Roparun een aantal koppelbedden mogen overhandigen aan diverse zorginstellingen in de regio.

Het team bestaat uit 24 enthousiaste sportievelingen;   8 lopers (Melanie Leegwater, Anne Bouhuijs, Mirjam van Honschoten, Petra Westerhof, Dinant van Kampen, Harco Bouhuijs, Patrick Vos enSenay Tekeli)  en 4 fietsers (Mandy Muller, Maurits Vizini, Maarten de Weerd, Evelien Roescher), 3 fysiotherapeuten (Remko van Dijk, Lisa Grolleman, Sophie Engelen, 4 chauffeurs/navigatoren (Roy Veldman, Hans Siefers, Patricia Blankvoort, Margreeth Rebers), 1 teamcaptain (Rianne Aalvink) en 2 verzorgers t.b.v. de catering (Auk Siefers en Renate  Everts). Edwin Meijer en Ruud Ploeg zullen er voor zorgen dat het avontuur op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Ze gaan met elkaar weer een geweldige teamprestatie neerzetten.

Wilt u het team volgen?

Dan kan dat via hun eigen facebookpagina https://www.facebook.com/roparunteamrun2dayzwolle/  

of via https://www.roparunlive.nl en dan zoeken op teamnummer 153.
Eventuele donaties kunnen nog steeds gestort worden via https://donaties.roparun.nl/doneren?team=484

Artikel delen: