Elfde editie Volvo Grachtenrace in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Elfde editie Volvo Grachtenrace in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 22 juni vindt de elfde editie van de Volvo Zwolse Grachtenrace plaats. Tijdens de spectaculaire sloeproeiwedstrijd gaan 600 roeiers de strijd met elkaar aan in en om de grachten van Zwolle. De start en finish van de populaire sloeproeirace vinden ook dit jaar weer plaats bij Brasserie Hofvlietvilla, waar de deelnemers vanuit het hele land op sfeervolle wijze worden ontvangen.

De roeiers, verdeeld over 70 teams, roeien een race van ruim 15 kilometer. “De deelnemers roeien in totaal drie rondes door de grachten en op het Zwarte Water. Het keerpunt bevindt zich iets na de Mastenbroekerbrug, vlakbij Stadshagen”, vertelt mede-organisator Josje Waagmeester. “Zeker de grachten maken de race extra spannend, want vanwege de vele bochten komt er extra tactiek én kracht bij kijken!”

De herenrace start om 10.45 uur en de vrouwen starten om 13.15 uur onder de Rodetorenbrug tussen het Rodetorenplein en Hofvlietvilla. De prijsuitreiking vindt daar om 18.00 uur plaats.

Het jaarlijkse sportevenement is ongekend populair bij zowel de roeiers als toeschouwers. “Al binnen 7 minuten was de inschrijving vol. Dat geeft echt een kick en maakt dat we ook dit jaar weer extra ons best gaan doen om de race zo goed mogelijk te laten verlopen”, zegt Waagmeester. “Dat zegt wat over de bekendheid van de race door de Zwolse binnenstad en op het open water, maar ook over de prachtige locatie van de start en finish. Hofvlietvilla is een toplocatie met open uitzicht op het water.”

Net als vorig jaar – tijdens de jubileumeditie – zorgt DJ Etienne voor de muzikale noot. Iedereen is van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen. “We kijken terug op een zeer feestelijke jubileum editie vorig jaar, maar ook dit jaar maken we er weer een feest van voor de roeiers en alle toeschouwers.”

Artikel delen: