Muzikaal beweegevenement in Nieuwe Haven

Isala Ouderenzorg organiseert in woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven aan de Burgemeester Vos de Waelstraat 1 in Zwolle een beweegevenement voor cliënten, buurtbewoners van de Kamperpoort en medewerkers in de recreatiezaal op 3 april a.s. van 11.30-12.00 uur. Dit in het kader van de landelijke leefstijlactie 30minutenbewegen.

Naar verwachting zullen in de Nieuwe Haven tenminste zestig mensen tegelijkertijd een half uur in beweging komen op muziek, ieder naar de eigen mogelijkheden. Isala Ouderenzorg is in Zwolle de enige ouderenzorgorganisatie die aan de actie deelneemt.

Colbertje uit

Ervaren activiteitenbegeleiders leiden de beweeghappening op muziek, waaraan mensen zowel zittend op een (rol)stoel als staand gevolgd kunnen deelnemen. Ook de managers trekken voor de gelegenheid hun colbertje uit en de sportschoenen aan, medewerkers uit de zorg bewegen samen met hun cliënten mee.

De gedachte achter deelname aan de landelijke actie is: bewegen is gezond, je voelt je fit en het werkt ontspannend. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig, ook de mensen van Nieuwe Haven. Doel is ouderen, medewerkers en buurtbewoners te laten ervaren dat bewegen makkelijk in het dagelijks leven is in te passen en dat bewegen met elkaar vooral ook heel plezierig kan zijn.

30minutenbewegen is in het leven geroepen om Nederlanders te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert deze campagne uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Artikel delen:

Reageer