Koken met Vergeten Groenten uit de Moestuin van de Nooterhof - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Koken met Vergeten Groenten uit de Moestuin van de Nooterhof

Zwolle – Op zondag 16 juni wordt er een heel bijzondere groentesoep gemaakt met groenten zoals die ook te vinden zijn in de moestuin van de Nooterhof. Ook kunt u zelf kruidenboter maken. Dit gebeurt met leuke opdrachten in de tuin. Kinderen vanaf 6 jaar, begeleid door een volwassene, kunnen hieraan meedoen.

Ook voor oudere kinderen en volwassenen is er wat te doen: Wat zijn ‘vergeten groenten’? Wat is natuurvriendelijk tuinieren? Waarom zijn dieren, zoals pissebedden en vogels belangrijk in je tuin? Ontdek dit met de ontdekkingstocht: Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof. Aan de hand van deze ontdekkingstocht kom je meer te weten over deze bijzondere tuin. Deze route is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen.

Tijdens deze route maak je niet alleen kennis met de Vergeten Groentetuin. Er zijn ook nog twee andere thematuinen waarover we vertellen tijdens deze tocht. En er staat veel leerzaams in dat je kunt gebruiken voor je eigen tuin. De antwoorden van de opdrachten vind je achterin de tuinen.

Deze activiteiten beginnen om 14.00 uur en duren tot 16.30 uur, doorlopend kan men inlopen om mee te doen. Locatie: de moestuin en bij theehuis Earthship, in park de Nooterhof. Iedereen is welkom.

Artikel delen: