De brug over Zwolle in de 20e eeuw

Zondagmiddag 20 april houdt dr B. Kam in het Historisch Centrum Overijssel een dialezing over het veranderend stadsbeeld van Zwolle in de vorige eeuw. Hij zal tijdens zijn lezing speciaal stilstaan bij de bruggen die Zwolle rijk is. De lezing begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

Het Historisch Centrum Overijssel heeft een rijke collectie historisch beeldmateriaal in haar bezit. Steeds meer materiaal wordt gedigitaliseerd en beschreven, zodat het beter toegankelijk wordt. Beeldmateriaal brengt de geschiedenis van een stad tot leven. Een foto zegt niet voor niets meer dan 1000 woorden.

Op zondagmiddag 20 april laat dr B.J. Kam aan de hand van historisch beeldmateriaal zien hoe het stadsbeeld van Zwolle in de vorige eeuw veranderde. In zijn presentatie geeft hij een onverwachte kijk op de stad, met allerlei details die men normaal niet kan zien. De afbeeldingen zijn afkomstig uit de collectie van het Historisch Centrum Overijssel en uit het dia-archief van de Vereniging Vrienden van de Stadskern Zwolle. De lezing is de laatste van een lezingenreeks over de veranderingen die Zwolle heeft doorgemaakt in de 20e eeuw.

Dr B.J. Kam is vanaf 1995 als vrijwilliger voor het HCO werkzaam en heeft sindsdien meer dan 25.000 fotos en dias beschreven en gescand en voor het publiek toegankelijk gemaakt in de beeldbank van het HCO. U kunt de beeldbank bekijken opwww.historischcentrumoverijssel.nl, onder het kopje zoeken en vinden en klikt u bij databanken het kopje beeldbank aan.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. De lezing begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

  geschreven door dick, op 3 april 2008 om 11:54

  Interessant misschien eens kijken.

  geschreven door Rudeboy, op 3 april 2008 om 17:04

  Hou me op de hoogte dick,ga misschien wel mee.

  Als het maar gratis is, dan willen ze wel…. ;D


  ⚠️ Meld

 2. 2x Zwolse brug-dingen
  Even een bruggetje, naar de ijsselbrug. Waar dezelfde dag opnamen zijn voor de film “Oorlogswinter”. Naar het bijzonder bekende boek van topper Jan Terlouw. 2 gratis brug-dingen op 1 zondag 😉


  ⚠️ Meld

Reageer