Openbaar Muziekexamen Meander Leerlingen

Van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 april staat de aula van het Meander College in het teken van de examenleerlingen die het examenvak Muziek voor publiek zullen afronden. Op woensdag zijn de Havisten aan de beurt terwijl op donderdag en vrijdag het podium voor de VWO-scholieren is gereserveerd.

Het examenvak Muziek kent op het Meander inmiddels een traditie waarbij het niveau steeds hoger lijkt te liggen. Onlangs stond oud-leerling Charlene nog in de top-drie van Idols en ook de zangeres van Delain, Charlotte Wessels, heeft op het Meander het examenvak Muziek afgerond. Het conservatorium in Zwolle ziet deze tendens en gaat in samenwerking met het Meander vanaf volgend schooljaar de theoretische vooropleiding verzorgen in de school.

Alle examenleerlingen Muziek moeten zich solistisch zowel vocaal (zang) als instrumentaal presenteren voor de vakdocenten. Eén van deze twee moet voor publiek en vindt dus komende week plaats. Alle avonden beginnen om 19.30 uur in de aula van het Meander College en zijn vrij toegankelijk.

Artikel delen:

Reageer