Leerlingen Ambelt Zwolle gaan de bergen weer in

Zwolle – De leerlingen op de Ambelt houden wel van een terugkerend evenement en de bergtocht in het Stubaital in Oostenrijk begint met een derde editie al aardig op een traditie te lijken. Op 22 juni vertrekken twaalf leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle en begeleiders naar het Stubaital dat centraal in Tirol ligt. Het groene dal is zo’n veertig kilometer diep en wordt omringd door zo’n veertig ‘dreitausenders’ (bergen met een hoogte tussen 3000 en 4000 m). De Stubaier Gletscher is het hoogtepunt. Docent  Richard van de Burgt: “Een spannende maar onvergetelijke ervaring.”

De leerlingen reizen met de trein naar Innsbruck en verder naar Neustift. De eerste bergtocht gaat zondag via de Schlickeralm en de Sennjochhütte naar de Starkenburger Hütte, het overnachtingsadres op de berg. Een wandeling van zo’n vier uur waarbij zo’n 1.050 hoogtemeters worden overbrugd. Op de tweede dag gaat de tocht naar de Adolf Pichler Hütte die op een hoogte ligt van 1.977 m. Afhankelijk van de omstandigheden worden één of meerdere bergtoppen beklommen, zoals de Hoher Burgstalll (2.611m) of de Gamskogel (2.659m). Op de derde dag gaan de leerlingen langs de Kalkkögel, een geologisch bijzondere berggroep naar het Seejöchl en naar het bergstation van de Kreuzjochbahn om weer naar Neustift te gaan en de terugreis met het vliegtuig te aanvaarden.

Docent Richard van de Burgt: “De natuur doet wat met mensen. Naast een rustgevende omgeving, waar je simpelweg van kunt genieten, biedt de natuur nog veel meer. Het is een plek waar de dagelijkse prikkels ontbreken en je tot jezelf kunt komen. Een huttentocht in de bergen voegt nog een dimensie toe: omgaan met elkaar, samen eten en slapen, elkaar helpen. Allemaal aspecten die van pas komen in het dagelijks leven.”

Foto 1
Leerlingen Ambelt Zwolle gaan de bergen weer in

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)