Gratis compost

Op zaterdag 12 april aanstaande doet de gemeente Zwolle samen met ROVA mee aan de landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Zwolle kunnen dan tussen 09.00 en 16.00 uur gratis compost ophalen op het afvalbrengstation van ROVA in Zwolle aan de Rijnlandstraat 2. Met deze actie worden de inwoners van de gemeente Zwolle bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan te leveren zodat het gecomposteerd kan worden. In 2007 is er door ROVA in de gemeente Zwolle 7.684 ton gft-afval ingezameld om te composteren.

Per voertuig kan men maximaal 1 m3 compost ophalen. De compostactie geldt alleen voor particulieren. Op de locatie worden alleen personenvoertuigen toegelaten. Hierbij geldt dat er compost beschikbaar is zolang de voorraad strekt (op=op!). Aangezien het om losse compost gaat moet men zelf een schop, stevige zakken of eventueel een aanhanger meenemen. U moet zich op de locatie als inwoner van de gemeente Zwolle kunnen legitimeren.

De gemeente Zwolle wil samen met ROVA via de compostactie het nut van gescheiden afvalinzameling duidelijk maken. Alleen het goed gescheiden ingezamelde gft-afval kan worden verwerkt tot compost en worden hergebruikt. Een betere scheiding van gft-afval is niet alleen een goed alternatief voor verbranden; de verwerkingskosten zijn ook nog eens een stuk lager.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van gewassen, gras, bloemen, planten en bomen op een natuurlijke en milieuvriendelijke wijze stimuleert. Daarnaast reguleert het de waterhuishouding in de bodem en verbetert het de structuur van de grond.

Voor meer informatie over de compostactie of de afvalinzameling kan men contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of e-mail: info@rova.nl. Meer informatie over de afvalinzameling is te vinden in de afvalwijzer en op de website van ROVA, www.rova.nl.


 

Artikel delen:

Reageer