School of Engineering & Design gaat internationaal

In de week van 7 april organiseren de opleidingen Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde van de School of Engineering & Design van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle een internationale week voor al hun studenten.

Internationalisering neemt een belangrijke plaats in binnen het onderwijs van deze vier opleidingen. De studenten worden gestimuleerd om tijdens hun studie in het buitenland te studeren, stage te lopen, of een afstudeeropdracht te doen. Dit niet alleen om hun kennis te vergroten maar ook om te leren van andere culturen en leefgewoonten. Dit jaar organiseert de School of Engineering & Design voor het eerst excursies voor alle studenten naar Duitsland, Zweden en Tsjechië.

Studenten van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde gaan in deze week naar Duitsland. Studenten Elektrotechniek bezoeken in Dresden en omgeving de Volkswagenfabriek, het Fraunhofer Instituut, gespecialiseerd in micro elektronica en Saia Burgess, een fabrikant van Stepper Motors. Studenten Werktuigbouwkunde bezoeken de scheepswerf Meyer in Papenburg en de Volkswagenfabriek in Wolfsburg. Daarnaast brengen zij een bezoek aan het U-bootmuseum in Hamburg.

Voor de studenten Technische Bedrijfskunde staan de Skodafabriek, de Zilvermijnen en de Podebrady glasfabriek in Tsjechië op het programma. Ook maken ze een stadswandeling door Praag.

In Zweden gaan studenten Industrieel Product Ontwerpen naar de Volvofabriek in Göteborg en Huskvarna, producent van grasmaaiers, kettingzagen en ook naaimachines en volgen ze een workshop bij de Technische Universiteit van Jönköping.

Artikel delen:

Reageer