PlantinZicht!

Stichting Milieuraad Zwolle en Bureaujan organiseren van 7 t/m 25 april het beleeftheater PlantinZicht! PlantinZicht is een theatervoorstelling voor groepen 4,5 en 6 van de Zwolse basisscholen. Meer dan 1000 kinderen zullen de in totaal 42 voorstellingen bezoeken.

Inspiratiebron voor de voorstelling  is het leven van de grote botanicus Linnaeus. In het stuk uitgebeeld door de persoon Florisz de Kruijer. Florisz kan goed leren. Zijn professor geeft hem de opdracht met een schip mee te gaan. In verre streken moet hij planten ontdekken en de inboorlingen vragen wat je met de planten kunt doen. De kinderen maken op speelse wijze kennis met diverse thema’s: cultuur en cultuurhistorie, natuur, biodiversiteit, en  duurzaamheid.

De voorstellingen met groepen van maximaal 35 kinderen, hebben een bijzondere didactische opzet.

Tijdens de voorstelling gaan de kinderen in groepen aan het werk.  Ze beleven de onderwerpen. In ruim 120 voorstellingen elders in het land heeft PlantinZicht bewezen dat het werkt. De onderwerpen blijven hangen, de kinderen raken geïnspireerd en de leerkracht heeft nog lange tijd een vruchtbare voedingsbodem waarop veel leerstof wortelt.

De voorstellingen worden gehouden in de Kruidwisch (Doepark Nooter Hof)  en in wijkboerderij  de Klooienberg.

Artikel delen:

Reageer