Zomerse Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zomerse Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier

Zwolle – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni organiseert Filmtheater Fraterhuis opnieuw de Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden bij het vallen van de duisternis om 22.15 uur het biografische drama ‘Colette’. Over één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die rond 1900 het land op zijn kop zet.

Colette Het Franse plattelandsmeisje Sidonie-Gabrielle Colette maakt als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henry Gauthier-Villars haar entree in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken. Haar man onderkent Colettes literaire talent en vraagt haar om autobiografische, soms sensuele verhalen over haar schooltijd te schrijven, die uiteindelijk onder zijn naam gepubliceerd worden. De boeken worden bekend als de novellereeks Claudine en zijn een enorm succes. Henry en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Maar dan ontstaat de strijd over het creatieve eigendom en wil Colette zich losmaken van haar maatschappelijke beperkingen. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze film van Wash Westmoreland (o.a. ‘Still Alice’).

Pop Up Cinema Het Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens vijf weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bijzondere voorstellingen te zien. Bij het vallen van de duisternis start steeds een succesvolle en bijzondere film.

Celeplein Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen: