Rijksbijdrage N23: van Alkmaar tot Zwolle

De N23-regio is klaar voor de tweede helft! Nu de besluitvorming over de N23, de gewenste verbinding van Alkmaar naar Zwolle, bijna is afgerond, staat de N23-regio in Noord-Holland, Flevoland en Overijssel in de startblokken voor de volgende fase.

Deze volgende fase staat in het teken van het rond krijgen van de totale financiering door middel van een rijksbijdrage. De aftrap vindt plaats met de startbijeenkomst ‘ N23: van Alkmaar naar Zwolle’ op vrijdag 11 april a.s. om 16.00 uur in het DSB-stadion te Alkmaar. Dan overhandigen gedeputeerden Mooij van Noord-Holland, Klaasen van Overijssel en Dijksma van Flevoland symbolisch een cheque met de regionale bijdrage aan minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings. Daarnaast gaan Tweede Kamerleden met elkaar en betrokkenen in debat over het thema ‘De scorende kracht van de N23-regio: de noordrand van de Noordvleugel’.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. @ Larry
  Een A-weg is uit den boze tegenwoordig.

  Ik ben wel benieuwd wat ze rond Zwolle gaan doen, ik vermoed dat de N307 gewoon N23 gaat heten, en ook niet verder gaat dan Kampen.


  Maak melding

 2. De provincie Overijssel gaat met Flevoland en Noord-Holland de druk opvoeren om het Rijk mee te laten betalen aan de verbreding van de N23 tussen Alkmaar en Zwolle via het IJsselmeer.

  In Overijssel gaat het om een beperkt deel dat moet worden aangepast: een paar kilometer van de Flevoweg tussen Roggebotsluis en de N50 bij Kampen. De belangrijke oost-westverbinding moet een vierbaansweg worden waar 100 kilometer per uur mag worden gereden. Dat is nodig door de enorme toename van het verkeer in het gebied tussen Zwolle en Alkmaar. Het plan kost ruim 500 miljoen euro. De helft van het geld is al beschikbaar gesteld door de provincies. Over twee jaar moet de verbreding van de N23 beginnen.  Maak melding

Reageer